VM-leder Max Verstappen var bare nummer åtte fra start i Singapore Grand Prix, men likevel på god vei til å avansere til en sterk sluttplassering.

Men det var vått underlag og vanskelige kjøreforhold i løpet, noe som førte til en rekke utkjøringer av også de mest rutinerte førerne i feltet.

Red Bull-stjernen Verstappen var heller ikke noe unntak, da han måtte ut av banen med rundt 20 runder igjen av løpet. Det var ei heller formel 1-tungvektere som Fernando Alonso og Lewis Hamilton.

Les også: Kommer med Haaland-spådom: – Kan score 60 mål

Den mexicanske Red Bull-kollegaen Sergio Pérez var derimot nesten feilfri. Bortsett fra at han ble ilagt fem sekunders tidsstraff, for å ha vært for ivrig ved en anledning der sikkerhetsbilen var på banen.

Med en seiersmargin på sju sekunder til Charle Leclerc betydde straffen derimot lite. Pérez vant et løp som ble noe nedkortet fra sine opprinnelige 61 runder, ettersom alle uhellene gjorde at løpstida passerte to timer.

VM-jakt

Pérez ledet løpet gjennom 59 runder, fra start til mål. Lørdagens kvalifiseringsvinner Ferrari-fører Leclerc fra Monaco ble andremann i mål, mens teamkollegaen hans ,Carlos Sainz jr. fra Spania, tok tredjeplassen.

Verstappen jaktet en sterk plassering i løpet for en sjanse til å sikre VM-tittelen i formel 1 allerede nå. Han passerte blant andre Sebastian Vettel, og forsøkte å ta seg forbi Lando Norris, da det det gikk galt.

Les også: Kapteinen fikk klar beskjed av Riise. Sekunder seinere ledet laget med fire

25-åringen fortsatte bare rett fram, på en vei utenfor banen, da han egentlig skulle svingt skarpt mot venstre.

Bremse-miss

- Han var veldig utålmodig der, Max Verstappen, bemerket ekspertkommentator Henning Isdal hos Viaplay, etter hendelsen.

- Han bremser for seint og låser hjulene. Alle fire er nok ødelagt, konstaterte kommentatorkollega Atle Gulbrandsen.

Og ganske riktig: Verstappen meldte over teamradioen at dekkene hadde såkalte «flat-spots», de vil si helt nedslitte områder, og kjørte inn i pit-lane en ekstra gang.

Les også: Mol og Sørum helt til topps

Med bare en halvtime igjen av løpet hadde nederlenderen falt ned til en skuffende 12.-plass, og drømmen om å sikre seg VM-tittelen i Singapore var definitivt knust.

Sammenlagtlederen avanserte riktignok til en sjuendeplass, med noen forbikjøringer og siden flere konkurrenter måtte en tur til ut i pit-lane for å skifte dekk.

Seks Verstappen-poeng mot VM-toer Leclercs 18 betyr derimot at kåringen av årets verdensmester i formel 1 må utsettes.