De siste årene har det nærmest utelukkende vært Mercedes og Red Bull Racing som har konkurrert i toppen, men i år har Ferrari sett utvilsomt best ut i de første løpene.

Max Verstappen ligger på sjetteplass med 25 poeng - hele 46 poeng bak Ferrari-sjåfør Charles Leclerc, som leder suverent med 71 poeng.

- Vi er allerede milevis bak. Jeg ønsker ikke en gang å tenke på tittelkampen for tiden. Akkurat nå er det viktigste kun å fullføre løp, uttalte Verstappen til Formel-1s nettside.

LES OGSÅ: Kvinnene får delta i skiflygning

Både i det første og tredje løpet, i henholdsvis Bahrain og Australia, måtte Verstappen bryte på grunn av tekniske feil med bilen. Red Bulls teamsjef Christian Horner forstår godt belgierens frustrasjon.

- Det er totalt forståelig at han er frustrert. Det var utrolig skuffende at vi ikke kunne fullføre racet. Vi vet ikke hva feilen er enda, men vi er nødt til å se på det, uttalte Horner til Formel-1s nettside.

- Må bli raskere og mer pålitelige

Red Bulls biltrøbbel kan antageligvis skyldes regelendringene som kom i spill før sesongen, med formål om å jevne ut forskjellene mellom lagene. I tillegg til at det ble lagt begrensninger på hvor stort budsjett man kunne bruke på bilproduksjonen kom det også flere begrensninger på hvilke tekniske friheter de kunne ta seg.

I tillegg til de tekniske problemene som har ført til at Verstappen har måttet trekke seg fra to løp, har han også klaget på at bilen ikke er rask nok.

- Jeg visste at jeg ikke hadde noen sjanse mot Charles [Leclerc], og det var ikke vits å prøve å putte press på han. Vi er nødt til å bli raskere enn vi er for tiden. Og vi er nødt til å bli med pålitelige, noe vi heller ikke er, uttalte Verstappen etter løpet i Australia.

LES OGSÅ: Kjetil Knutsen før Roma-møtet: - Vi kjemper med klokken

Red Bulls rådgiver Helmut Marco legger ikke skjul på at laget har problemer med bilene sine i år. I tillegg til at han mener bilene veier for mye, mener han også at de mangler for mye fart sammenlignet med Ferrari sine biler.

- Hvis Max [Verstappen] ga på, så kunne Leclerc enkelt reagere. Vi ble negativt overrasket over farten til Ferrari, i tillegg til at de lettere kan finne en god balanse på bilen enn oss, uttalte Marco til Verus TV.

Kan forlate laget hvis de ikke leverer

Før sesongen signerte Verstappen en multimillionskontrakt med Red Bull, som holder han i klubben til 2028.

Rådgiver Marko har senere avslørt at kontrakten inneholder en klausul som tillater han å forlate laget hvis de ikke klarer å levere han en konkurransedyktig bil. Klausulen vil nok legge et ekstra press på at Christian Horner og resten av Red Bull-laget må øke prestasjonene utover sesongen.

LES OGSÅ: Mourinho oppgitt over Nettavisens spørsmål

Red Bull-supportere vil håpe på at mannskapet har fått gjort bedringer på bilen før 24. april, da Verstappen og lagkamerat Sergio Perez skal konkurrere i det fjerde løpet som tar plass i Italia.