Max Verstappen har allerede sikret seieren i verdensmesterskapet i Formel 1, men klarte allikevel å skape overskrifter i helgens race i São Paulo.

Nederlenderen var involvert i uheldige hendelser med både lagkamerat Sergio Perez og konkurrent Lewis Hamilton.

Nå skyller det en bølge av kritikk over han for begge hendelsene.

Les også: Hergeirsson innrømmer Mørk-bekymring: – Du tenker ditt

– Viser hva slags person han er

Ettersom Verstappen allerede er blitt kronet som verdensmester, hadde ikke raceplasseringen hans i Brasil noe å si. Det hadde den derimot for lagkamerat Sergio Perez, som kniver med Ferrari-fører Charles Leclerc om andreplassen.

Det var derfor mange som hevet øyebrynet da Verstappen helt mot slutten av løpet nektet å slippe lagkameraten foran seg, til tross for at det ble gitt beskjed om det på lagradioen og var planlagt på forhånd.

Sergio Perez var tydelig misfornøyd med lagkameratens handlinger.

– Det viser hva slags person han er, var mexicanerens korte svar da han ble fortalt på teamradioen at Verstappen ikke ville slippe han forbi.

– Jeg aner ikke, dere får spørre han om det. Etter alt jeg har gjort for ham så er det ganske skuffende, hvis jeg skal være ærlig.

Perez får støtte av tidligere Formel 1-fører Jolyon Palmer. I sin spalte for formula1 skriver Palmer at uansett hva forklaringen til Verstappen er, så er det uforståelig at han ikke hjalp lagkameraten.

– Det har vært flere ganger at Perez har spilt lagspillet, men jeg kan ikke huske en eneste gang Verstappen har gjengjeldt tjenesten, skriver Palmer og poengterer at nederlenderen trolig ikke hadde vunnet Formel 1-mesterskapet sammenlagt forrige sesong hadde det ikke vært for Perez sin hjelp.

Les også: Ronaldo slår tilbake mot klubbens anklagelser: – Kunne aldri gjort det

– Visste vi kom til å kollidere

Men Perez-hendelsen er ikke det eneste kontroversielle Verstappen var innblandet i i helgen. Tidligere i løpet, før hendelsen med Perez så hadde Verstappen allerede vært innblandet i drama. Nederlenderen forsøkte å forbipassere Lewis Hamilton, noe som resulterte i en kollisjon mellom bilene.

Kollisjonen førte til at Hamilton kjørte ut av banen, noe som ødela hans sjanser om en topplassering, mens Verstappen ble tildelt en straff på fem sekunder for kjøringen sin.

Hamilton var ordknapp da han ble spurt om hendelsen etter løpet:

– Hva kan jeg si? Dere vet hvordan det er med Max, var britens korte svar.

Verstappen derimot, uttalte seg mer utdypende, og fortalte at han ikke angret på valget sitt.

– For å være ærlig, så visste jeg at han ikke kom til å gi meg plass på innsiden, og at vi ville kollidere. Det kostet ham seieren, og meg fem sekunder. Det ville ikke ha hatt noe å si for mitt løp uansett, siden bilene våre var alt for treige, uttalte Verstappen.

Flere fans på Twitter har stilt seg svært kritiske til Verstappens uttalelser i ettertid.

Les også: Solberg åpner om farens sjokkreaksjon: – Aldri sett noe lignende