Red Bull-fører Max Verstappen (23) knuste all motstand i Østerrikes Grand Prix søndag. Nederlenderen økte med det VM-ledelsen ytterligere.

Verstappen vant begge de to løpene som er kjørt i Østerrike den siste drøye uka. Løpene er blitt kjørt på banen Red Bull Ring i Spielberg, og endte med komfortable Verstappen-seire.

Søndagens løp ble aldri spennende i fronten, da Verstappen seilte fra konkurrentene fra første sekund. Han vant med nesten 18 sekunder ned til finske Valtteri Bottas fra Mercedes-teamet.

Les også: Grøvdal knuste sin egen rekord

- Dette var utrolig, for å være ærlig. Bilen var helt uvirkelig. På alle settene med dekk vi satte på var det en fornøyelse å kjøre. En stor innsats av hele laget, og disse to ukene har vært utrolige, oppsummerte Verstappen.

Dermed fikk ikke Mercedes og deres førstefører Lewis Hamilton revansjen de hadde håpet på. Det ikke har klaffet helt for dem denne sesongen. Hamilton endte som nummer fire.

Les også: Hummels kommer med stikk til Braut Haaland

Verstappen økte ledelsen ned til regjerende mester Hamilton på andreplass. Gapet mellom de to er nå på 32 poeng før førerne skal til Silverstone om to uker.

Der skal nok britiske Hamilton forsøke å bruke hjemmebanefordelen.

Overraskelsesmannen fra kvalifiseringen, Lando Norris, tok en tredjeplass. Han endte drøye 20 sekunder bak Verstappen i mål.

Det betyr at Norris fortsatt er den eneste føreren som har tatt poeng i hvert løp denne sesongen.

Det var 60.000 tilskuere som fikk bevitne søndagens løp fra tribuneplass. Det var totalt rundt 130.000 publikum i løpet av helgen, som inkluderer treninger og kvalifisering.

(©NTB)