SISTE: Etter løpet kommer beskjeden om at Mercedes har levert inn protest mot Verstappens forbikjøringer av flere biler mens det var sikkerhetsbil, slik at han kunne starte rett bak Hamilton foran den siste runden.

Bakgrunnen var at Williams-fører Nicholas Latifi krasjet på den 54. av 58 runder. Løpet ble startet om igjen én runde før mål, og da sier Formel 1-regelverket at alle bilene skal starte i ett samlet felt.

Hamilton hadde på daværende tidspunkt en solid ledelse, men Verstappen fikk en gyllen mulighet til å ta igjen rivalen. Med ferske softdekk fikk Red Bull-føreren én runde på seg til å ta igjen Hamilton og snyte briten for VM-tittelen.

Den sjansen tok Red Bull-føreren vare på. Han maktet å passere Hamilton og kunne til slutt juble for seieren i Abu Dhabis Grand Prix og sin aller første mesterskapstittel.

- Jeg kan ikke tro mine egne øyne! utbrøt Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Nå har derimot F1 uttalt seg om seansen, og har valgt å avslå Mercedes-protesten. Max Verstappen forblir dermed mester.

Se den elleville avslutningen her:

- Vil bli i dette laget resten av livet

De to sto med like mange poeng før sesongavslutningen, men med seier til Verstappen foran nettopp Hamilton, var førstnevnte til slutt åtte poeng foran rivalen.

- Det er helt utrolig. Jeg prøvde å kjempe hele løpet, og så fikk jeg selvfølgelig den muligheten på den siste runden. Det er utrolig, sier Verstappen etter seieren.

Les også: Johaug fikk revansje på Karlsson - innrømmer tvil etter trøblete sesongstart

Samtidig hyller han laget i Red Bull, med Christian Horner og Helmut Marko i front.

- Jeg vil bli i dette laget resten av livet, sier han.

Hamilton: - Jeg er stolt

Hamilton, som misset på muligheten til å bli den første til å vinne åtte mesterskapstitler, tar seg like etter løpet først og fremst tid til å rose Verstappen og eget lag.

- Først og fremst, gratulerer til Max og laget hans. Jeg synes vi gjorde en fantastisk jobb dette året, sier han i intervjuet vist på Viaplay.

– Jeg er så stolt over å være en del av denne reisen. Vi ga absolutt alt i siste delen av sesongen, og det er det viktigste, sier Hamilton.

Hamilton best i gang

Til tross for at Verstappen vant lørdagens kvalifisering og hadde første startposisjon, var det rivalen som kom best i gang og var i ledelsen før første sving.

- Det er faktisk Hamilton som overraskende nok som hadde den beste starten, kommenterte Gulbrandsen.

- Det var utrolig spesielt at han klarte å få til den starten, men Verstappen var litt sen med å reagere, fulgte ekspertkommentator Henning Isdal opp.

Les også: Enorm dramatikk da nordmennene skuffet i Val d'Isère: - Det er helt utrolig!

Verstappen prøvde å slå tilbake umiddelbart ved å ta innersvingen på rivalen like etterpå. Belgieren presset Hamilton ut av banen, men briten holdt likevel på ledelsen.

Etter å ha havnet nærmere seks sekunder bak Hamilton, valgte Verstappen å skifte dekk etter 13-14 runder. Hamilton svarte imidlertid på den 15. runden med å gjøre det samme.

- På grensen til usportslig

Verstappens lagkamerat i Red Bull, Sergio Perez, ledet en stund foran Hamilton, og mexicaneren kjempet med nebb og klør for å holde Hamilton bak seg. På den 21. runden klarte imidlertid briten å komme seg forbi.

- På grensen til en usportslig taktikk av Red Bull, kommenterte Isdal.

På den 36. runden ble det virtual safety car etter at Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi havnet utenfor banen. Verstappen benyttet muligheten til å ta et depotstopp og satte inn nye harde dekk.

Les også: Hegstad Krüger med overlegen seier - Klæbo overrasket stort

Snudde etter vanvittig drama

Bilen til Latifi skulle berges - samtidig som var det var masse deler på banen. Spørsmålet var om de skulle rekke en ny start eller om løpet ville bli avsluttet.

Like før slutt krasjet Latifi i veggen og sikkerhetsbilen måtte ut på grunn av masse deler på banen.

Det var en liten stund usikkert om de skulle rekke en ny start. Verstappen fikk imidlertid gyllen mulighet til å ta igjen Hamilton med én runde igjen og den sjansen tok han vare på.

Dermed kan Verstappen juble for sin aller første mesterskapstittel.

Hamilton blir stående med syv titler, like mange som den tyske legenden Michael Schumacher.