Til tross for at Max Verstappen vant kvalifiseringen, så startet han på 14. plass i søndagens Formel 1-løp. Dette grunnet av han, i likhet med fem andre førere, ble tildelt gridstraff grunnet komponentbytter på bilen.

Å velge å gjøre disse endringene på bilene nettopp denne helgen ble vurdert som et strategisk og godt valg, ettersom racingbanen i Spa [Belgia] er er kjent for sine gode muligheter for forbikjøringer.

Det viste seg å være en god avgjørelse av Red Bull-teamet, ettersom Verstappen raskt kjørte seg opp i tet, og endte opp med å vinne racet.

Søndagens resultater gjør at Verstappen øker forspranget sitt i førermesterskapet ytterligere, og hans andre VM-tittel virker nå uunngåelig.

Les også: Økte Premier League-priser gjør livet surt for pub-eiere: – Utvilsomt et minusprosjekt

– For en idiot

Lewis Hamilton øynet nok en god mulighet til å ta sesongens første seier i Spa, siden både Verstappen og Charles Leclerc startet langt bak i feltet. Han uttalte til ESPN før racet at han hadde blitt værende på banen til over midnatt lørdag kveld for å finne en måte å vinne søndagens race.

Slik skulle det derimot ikke gå. Allerede i den første runden kolliderte han med Fernando Alonso.

– For en idiot! Vi hadde en knallstart, men denne fyren [Hamilton] vet bare hvordan man skal kjøre når man starter først i løpet, raste Alonso på lagradioen etter sammenstøtet.

Det slo gnistrer under bilen til Hamilton, men han fortsatte å kjøre. Kort tid etter var briten derimot nødt til å innse at løpet var over for hans del.

Det var en tydelig skuffet og preget Hamilton som ruslet vekk fra bilen etter at det ble klart at han ikke kunne fortsette.

– Denne sesongen går jo fra vondt til verre for Hamilton, kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen.

Hamilton beklaget seg senere til Alonso, og innrømmet at kollisjonen var hans skyld.

– Jeg hadde en virkelig god start, men inn mot svingen så jeg ga ikke nok plass til Fernando. Det var min feil, uttalte en åpenhjertig Hamilton senere i løpet.

Les også: Pogba slår tilbake mot sjokktruslene fra egen bror: – Dessverre ingen overraskelse

Verstappen hylles

I motsetning til Hamilton, så gikk alt på skinner for Verstappen.

Nederlenderen utnyttet flere kollisjoner i starten, og jobbet seg raskt fremover i feltet. Etter kun 7 runder hadde han kommet seg helt opp på tredjeplass.

– Etter syv runder, så har han gått fra 14. til 3. plass. Det er som å ta sukkertøy fra småbarn for Verstappen, kommenterer Viaplays Henning Isdal.

Kort tid etter gikk Verstappen opp i tet. Da var det ingen tvil om hvem som ville vinne løpet.

Verstappen kjørte komfortabelt inn til seier foran lagkamerat Sergio Perez. Carlos Sainz, George Russell og Charles Leclerc kjørte inn på de neste plassene.

Les også: Står ved russer-avgjørelse: – En særdeles kompleks situasjon