RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestlandshallen må ha nytt gress

Vestlandshallen er fullbooket fra morgen til kveld, og bruken fører nå til at hallen må legge nytt kunstgress.

I desember 2000 åpnet endelig den første innendørs fotballbanen på våre kanter. Etter fem års drift, snakkes det nå høyt om å skifte dekket i hallen.

- Med den bruken vi har i dag, så må vi skifte. Det kommer sikkert til å skje i alle fall i løpet av neste år, sier daglig leder i Vestlandshallen, Odd B. Hansen til iBergen.no.

Får ikke støtte
Da hallen ble ført opp, fikk den tilskudd gjennom tippemidler. Men regningen med nytt gress i mykere utforming må nok Vestlandshallen ta på sin egen kappe. Det sørger en tungvindt 10-årsregel for.

- Håpløst at det må gå 10 år for denne type anlegg før vi kan søke om nye midler. For oss vil det være umulig å vente så lenge. Så vi må nok ta hele kostnaden selv, sier Hansen som regner med at en slik operasjon vil koste i størrelsesorden rundt fire millioner kroner.

Vestlandshallen har vært i dialog med kulturdepartementet for å belyse 10-årsregelen. Men hos departementet får iBergen.no til svar at det ikke er blitt diskutert noe videre på denne regelen.

- Det blir sagt nei til rehabiliterings-tilskudd så lenge det ikke har gått 10 år fra tilskudd til oppføring ble gitt, sier Morten Roa i en kjapp kommentar.

Med stadig nye anlegg av denne typen i hele Norge, mener likevel Hansen at departementet må se nøyere på regelen.

- Helt idiotisk. Det er alt for lang tid for denne type anlegg. En kan ikke sammmenligne en idrettshall med kunstgress med andre idrettsanlegg som ligger utendørs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere