Gå til sidens hovedinnhold

Vestli vant "thriller"

Fahad Awaleh gjorde "comeback", Kyrre Solberg ble matchvinner og Arne Veum reddet Vestli i siste sekund da hjemmelaget slo Elverum 27-26 i Stovnerhallen.

Stovner: - Dette var j....g deilig. Det blir ikke mer spennende enn det her, sier Vidar Braathen.

Og det har Vestlis storskytter helt rett i. For kvarteret før slutt ledet hjemmelaget 21-17, og de grønne og hvite så ut til å gå mot en trygg seier. Så stokket det seg. Elverums keeper, Morten Nergaard, tok plutselig alt - og hedmarkingene var ajóur på stilligen 22-22.

- Det er helt unødvendig at vi slipper dem inn i matchen gang på gang, men jeg tror det er en sånn liten Vestli-greie, sier Vidar.

Så rødt

Sluttminuttene ble spennende. Vestli ledet 25-24 med fem minutter igjen å spille. Da ble Vidar sendt på tribunen med rødt kort, og Elverum utlignet til 25-25 på straffekast.

- Jeg følte ikke at taklingen var så stygg, og det var veldig vanskelig å henge med på linja til dommerne, sier Vidar.

Men på tribunen måtte han, og da så det stygt ut for Vestli. Enda mørkere ble det da Elverums elleve-målsscorer Steffen Stormo Stegavik ordnet 26-25 til gjestene tre minutter før full tid. Men scoringer av Michael George og Kyrre Solberg snudde matchen til Vestlis fordel.

Og da keeper Arne Veum reddet skuddet fra Elverums islending Sigurdur Ari Stefansson i kampens aller siste sekund. Ja, da var saken klar.

- Det var ikke noen vakker kamp, men det var viktig for oss å vinne. Nå viste gutta at de vil være med å slåss om poengene. Det var ikke tilfelle da vi tapte med 13 mål mot Haslum og 7 mål mot Stord sist, sier trener Svein André Olsen.

"Comeback"

30-åringen Fahad Awaleh var på plass igjen hos Vestli mot Elverum.

- Jeg har trent og holdt det gående med Vestlis 4. divisjonslag. Så synes jeg det ble litt kjedelig, og hadde lyst til å være med å trene med A-laget igjen, sier Fahad.

Trener Olsen er glad for det.

- Fahad tilfører laget mye rutine, og det er kjempebra for oss at han vil være med igjen, sier Olsen.

Og Fahad åpner for å spille flere kamper.

- Jeg skal være med på treningene, så er det treneren som tar ut laget. Så får vi se hva som skjer, sier Fahad, som ble kåret til Vestlis beste spiller i kampen mot Elverum.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted