Tirsdag ettermiddag ble det klart at Jarle Pedersen blir norsk skøytelandslagstrener fram til Sotsji-OL i 2014.

Skøyteforbundet er så fornøyd med jobben Pedersen har gjort som midlertidig løsning etter sparkingen av Peter Mueller i vinter, at de har valgt å gi ham en langtidskontrakt.

Les også: Landslagstrener til neste OL

Det er Norges beste skøyteløper Håvard Bøkko glad for.

- Det var et av de ønskene jeg signaliserte til forbundet, og det var også flere andre løpere som ønsket ham. Jeg håper og tror at vi kan utvikle samarbeidet vi har hatt i vinter, sier Bøkko til Nettavisen.

Annen situasjon
- Betyr dette at du blir på landslaget, og at du i så fall avslutter samarbeidet med Peter Mueller?

- Jeg vet Skøyteforbundet er innstilt på å lage et best mulig opplegg. Så sant opplegget blir bra nok, noe jeg håper og tror, så blir jeg på landslaget.

- Da vet jeg ikke om jeg trenger Peter lenger, sier Bøkko.

Han understreker at situasjonen nå er en annen enn da Mueller fikk sparken rett før OL. Da presset Bøkko på for å få fortsette samarbeidet med den omstridte amerikaneren, noe han til slutt fikk.

- Det opplevdes veldig merkelig at det som hadde fungert så bra i fem år plutselig skulle byttes ut bare noen uker før noe så viktig som et OL. Det blir noe annet å jobbe med et nytt team mot mer langsiktige mål, poengterer hallingdølen.

Vil ha Ervik
Fortsatt er han imidlertid spent på hvordan trenerkabalen og landslagsopplegget blir. Foreløpig er det bare hovedtreneren som er på plass.

- Og det er vel ikke noe å legge skjul på at jeg også ønsker Eskil Ervik inn i trenerteamet i en eller annen rolle, sier Bøkko til Nettavisen.

Men det kan ikke den nye hovedtreneren love.

- Jeg har ikke kommentar til noen navn akkurat nå. Det er så mange baller i luften. Men innen et par uker håper jeg det er på plass, sier Pedersen til Nettavisen.

Han har ikke hatt mye kontakt med Håvard Bøkko etter sesongavslutningen, men er glad for signalene om at Bøkko nå ser for seg et videre skøyteliv uten Peter Mueller.

Varsler endringer
- Jeg har vel gjort det helt klart at det ikke blir aktuelt med private trenere for løperne på landslaget. Sesongen som akkurat er ferdig, var spesiell. Men fra og med nå må løperne følge det opplegget jeg lager, fastslår Pedersen.

- Betyr det at Bøkko må forberede seg på store endringer?

- Alt er relativt her i verden, men den måten jeg har trent løpere på er ikke veldig forskjellig fra måten Håvard har trent på. En del justeringer vil det være, men noen revolusjon blir det ikke.

Og justeringer er Håvard Bøkko forberedt på.

- Jeg skal ikke gjøre akkurat det samme som i år. Som sagt håper og tror jeg at jeg får til et bra opplegg på landslaget, sammen med Jarle og forhåpentlig Eskil Ervik, sier bronsevinneren fra 1500-meteren i Vancouver.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!