Gå til sidens hovedinnhold

- Vet jeg kan vinne i Roubaix

Kamplysten er tilbake hos Thor Hushovd dager foran «Helvete i Nord».

KORTRIJK (procycling.no): Torsdag formiddag testet Thor Hushovd sin splitter nye Roubaix-versjon av en sykkel for tredje gang gjennom den beryktede Arenberg-skogen.

Han var på jakt etter den gode følelsen over det forræderske brosteinspartiet, og fant den – endelig:

- Jeg kjente i dag at jeg hadde nivået inne og hadde en god følelse over brosteinen. Jeg kommer til å være der søndag, varslet Thor Hushovd i begynnelsen av pressekonferansen på staslige Hotell Broel i Kortrijk.

Hyller ny supersykkel
Sammen med samtlige av BMC-lagkompisene sykler 34-åringen brosteinsklassikeren på Granfondo GF01-sykkelen. Det blir lansert av sykkelprodusenten i disse dager, men havner ikke i forbrukernes hender før neste år.

Det er naturligvis også den 7,38 kilo lette karbonsykkelen han har benyttet under testkjøring i Nord-Frankrike.

- Det går mye på erfaring i disse rittene, men det er også viktig å teste utstyret. Jeg gjorde unna to dager på brostein etter Het Nieuwsblad. Den ene dagen syklet jeg seks-sju mil, og den andre dagen kjørte jeg gjennom alle brosteinsseksjonene på Granfondo-sykkelen.

- Jeg liker den veldig godt på brostein. Jeg fant også ut hvilke dekk og slanger jeg må bruke og hvor mye luft det skal være i dem. Alt dette var klart foran denne uka, sier Hushovd.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Trøbbel siden Paris-Nice
Selv har han skranglet den siste tiden. Etter sykdom i midten av mars, er 48.-plass i Gent-Wevelgem og 55.-plass i Flandern rundt det han står igjen med så langt under vårklassikerne.

I tillegg brøt han E3-Harelbeke, og var nødt til å stå over både Katalonia rundt og Milano-Sanremo.

Trøbbelet startet da magen slo seg vrang under Paris-Nice.

- Når det ser på det du har igjen fra vårklassikerne så langt, angrer du på avgjørelsen om å presse deg igjennom Paris-Nice?

- Jeg startet veldig godt under prologen, men så fikk jeg problemer med magen. Mot slutten av rittet ble jeg bedre igjen, og følte meg veldig pigg de siste to dagene.

- Dagen etter Paris-Nice ble jeg så syk igjen, men det er ikke slik at jeg angrer på det nå. Jeg føler ikke at jeg kunne gjort noe annerledes der, sier Hushovd til procycling.no.

RittetHushovd lengter etter å vinne
Det var en langt mer offensiv sørlendingen som holdt hoff for pressen torsdag ettermiddag.

Paris-Roubaix er rittet Hushovd ønsker aller mest å vinne før han avslutter proffkarrieren.

I 2009 veltet han 15 kilometer fra mål. Det var kanskje hans aller største sjanse til å vinne brosteinsdronningen. Da gikk Tom Boonen til topps, mens en sønderknust nordmann tråkket inn til tredjeplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd, Ballan og Van Avermaet
Året etter sto Fabian Cancellara i veien for drømmen, mens Hushovd var opptatt med å markere samme mann da lagkompis Johan Van Summeren vant brosteinen, drømmedama og halve kongeriket i fjor.

I etterkant var han åpenbart misfornøyd med lagets taktikk underveis, men det ønsket han ikke å utbrodere i Belgia.

Hushovd mener heller ikke at tilstedeværelsen til Alessandro Ballan og Greg Van Avermaet kan gjøre at han faller mellom to stoler denne sesongen, også.

- Jeg tror ikke det. Da jeg kom hit, signerte jeg på en treårskontrakt. Vi har en plan om å vinne store ritt i fremtiden, og da trenger man et sterkt lag. Da gir det seg selv at man også har andre ryttere som kan vinne. I fjor gikk det som det gikk, men det kunne gått annerledes om Fabian (Cancellara) hadde kjørt på litt mer og vi hadde tatt igjen den andre gruppen. Da hadde jeg sittet igjen med de beste beina, og kunne vunnet ved hjelp fra lagkameraten min, påpeker han.

Finner trøst i fransk veteran
I år er Cancellara ute med brukket kragebein, noe som gjør at de fleste vil kikke mot Tom Boonen.

31-åringen har allerede vunnet E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem og Flandern rundt denne sesongen. Om han vinner søndagens ritt også, tangerer han Roger De Vlaemincks fire seirer i Paris-Roubaix mellom 1972 og 1977.

- Boonen er den største favoritten, sammen med Filippo Pozzato og kanskje Juan Antonio Flecha. Jeg synes han var overraskende god etter håndskaden sin, da jeg så ham i Flandern rundt.

- Du nevnte ikke deg selv på den lista, er du der?

- Jeg vet jeg kan vinne rittet. Jeg sa ikke mitt eget navn da jeg ble spurt om å nevne favorittene, men jeg vet jeg kan gjøre det, svarte Hushovd.

- Føler du at dette er en av dine siste sjanser til å vinne i Roubaix?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg ser ikke sånn på det. Ta for eksempel (Gilbert) Duclos-Lassalle, han ventet i mange år, men han vant rittet til slutt. Jeg har fortsatt noen år på meg. Jeg har tatt små skritt siden jeg var en ung rytter. Hvis du ser på de siste tre årene, har jeg vært med der oppe hver gang. Jeg har nærmet meg hver gang. Jeg vet at jeg også har tre-fire år til hvor det vil være mulig å vinne.

Franske Duclos-Lassalle klarte for øvrig ikke å vinne i Roubaix før i 1992. Da var klassikereksperten blitt 37 år gammel. Året etter forsvarte han tittelen ved å spurtslå (!) sprinteren Franco Ballerini.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd: - Tror Boonen frykter meg
Søndag blir det fort Boonen som står mellom Hushovd og hans store drøm. Da spørs det hvem som er i best stand til å spurte etter 27 mil av «Helvete i Nord».

- Jeg sier ikke at jeg slår Boonen i hver spurt, men jeg vet jeg kan slå ham. Jeg tror også at han ser på meg som en av dem han frykter mest i en sprint på den velodromen, varslet Hushovd.

Kamplysten er i hvert fall tilbake hos Oksen fra Grimstad.

Heng med på procycling.no over helgen for artikler, bilder og reaksjoner fra Paris-Roubaix! Vi følger selvsagt også rittet LIVE fra første tråkk, søndag.

Kommentarer til denne saken