RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Vet mye om PSV

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Rosenborg vet veldig mye om onsdagens mesterligamotstander PSV Eindhoven. Faktisk er laget relativt likt Rosenborg i spillestilen.

Som assistent-trener Per Joar Hansen uttrykte det:

- Det laget som er mest likt seg selv, vinner kampen!

Rosenborg har hatt folk til stede på tre PSV-kamper, og trener-teamet har dannet seg et greit bilde av hvordan laget spiller.

Typisk hollandsk
- PSV er et meget godt lag. Det må vi fastslå. De spiller typisk hollandsk i 4-3-3-formasjon, og har ingen svake punkter. Defensivt spiller de markeringsorientert i sone.

- Framover har de tre meget gode midtbanespillere som veksler på posisjonene. Foran har de en svært targetspiss, og to lynraske vinger som er gode til å true bakrom, kunne Per Joar Hansen fortelle.

Står godt
Han la til at PSV er flinke til å flytte opp midtbanefolkene rundt spissen. Slik at han får flere alternativer. Alt i alt ikke ulikt den spillestilen Rosenborg selv benytter seg av.

- Jeg tror det er et lag som står godt til Rosenborg, og vil passe oss bra. De er ikke helt ulike oss i en del faser av spillet, sa Hansen.

Hovedtrener Ola By Rise er enig i det. Han mener norsk og nederlandsk fotball har mange likhetstrekk.

Like
- I Norge spiller vi relativt likt nederlandsk fotball. Nederlenderne spiller mer direkte på fot, og har mer fart individuelt.

- Når det gjelder serien så er det større strekk i den nederlandske ligaen. Der er det tre lag som ligger på et veldig høyt nivå, mens lagene nedover er mye dårligere. I Norge er det relativt komprimert, der alle lagene har slått hverandre. Det kan både være en svakhet og en styrke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere