*Nettavisen* Sport.

Veteranen gråt som en gutt

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

Aksel Lund Svindal tok et nytt gull, men det var en 32 år gammel sveitser som var dagens gladeste mann etter storslalåmen i Åre.

14.02.07 19:07

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Det har vært nære på mange ganger for Didier Cuche i VM-sammenheng. Før onsdagens storslalåm hadde han kjørt ti VM-konkurranser og aldri vært dårligere enn nummer 16 – men heller ikke bedre enn nummer fire.

Så – i det ellevte forsøket – lyktes det endelig for den sveitsiske veteranen. Da han skjønte at det gikk mot hans første VM-medalje, boblet det over for 32-åringen.

Han gråt som et barn da han ga Aksel Lund Svindal seiersklemmen. Det ble nesten dagens sterkeste øyeblikk for den norske gullvinneren.

- Etter å ha kommet tilbake fra skade, og kjempe så mye hele tiden, var det en sterk opplevelse å vinne en medalje her. Spesielt i storslalåm, som er en disiplin som er så viktig. Det betyr utrolig mye for meg, sa Cuche ifølge Reuters etterpå.

Didier Cuche debuterte i internasjonal mesterskapssammenheng under OL i Nagano i 1998 – og reiste hjem fra Japan med en sølvmedalje. Den gangen tok han sølv i super-G, kun slått av Hermann Maier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.