*Nettavisen* Sport.

Veteranen slo til i sesongåpningen

Foto: Andrew Brownbill / Ap / NTB scanpix

Overraskende triumf i Australia.

Den finske veteranen Kimi Räikkönen vant sesongåpningen i formel 1. Det var en taktisk triumf for Lotus-stallen da verdensmesteren fra 2007 kjørte seg opp fra 7.-plass.

– Jeg sa jo at bilen er bra, ropte Räikkönen over radiosambandet med stallen rett etter at han kjørte i mål som vinner av Australias Grand Prix.

Lotus valgte å nøye seg med to depotbesøk, mens nesten alle de andre la inn tre. Det ga full uttelling, men det var ikke eneste årsak til seieren. Räikkönen satte banerekord to runder før slutt.

– Bilen har føltes bra hele helgen. Vi visste at dersom forhjulene holdt, ville det går bra. Jeg følte meg selvsikker, men du vet aldri hva som kommer til å skje i det første løpet, sa finnen.

Dekkene avgjorde
Fernando Alonso så en stund ut til å være i ferd med å hente inn Räikkönen etter sitt siste depotbesøk, men han satset for hardt i sin Ferrari og slet raskt ut de nye dekkene. De supermyke dekkene hadde kort levetid på banen, noe flere førere smertelig fikk erfare.

Alonso ble nummer to, mens regjerende verdensmester Sebastian Vettel fra Tyskland ble nummer tre i sin Red Bull. Noen timer tidligere vant Vettel kvalifiseringen, som var utsatt fra lørdag.

– Det er klart du vil vinne når du starter fra pole position, men etter en veldig god start så vi at dekkene begynte å falle fra hverandre. Vi kunne ikke kjøre uavbrutt like lenge som de andre førerne, forklarte Vettel.

– Vi så ikke Kimi på banen, han var for rask. Og Fernando angrep oss på et sårbart tidspunkt. Vi kan alt i alt være fornøyde med 3.-plass, la tyskeren til.

Skuffet Webber
Hans lagkamerat Mark Webber var meget skuffet etter å ha mislyktes i sitt 12. forsøk på å vinne VM-runden på hjemmebane.

– Det mest skuffende for oss er at vi (laget) ikke virker så gode som vi trodde vi var. Vi hadde en del ting å ta tak i. De første 15-20 minuttene var en veldig vanskelig del av løpet for oss, sa australieren som endte på 6.-plass.

Räikkönen noterte sin 20. løpsseier i formel 1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag