Gå til sidens hovedinnhold

- Veteranene må prestere

Veteranene Anders Aukland (33), Odd-Bjørn Hjelmset (34) og Kristen Skjeldal (38) er i OL-knipe. Alle tre risikerer å bli utelatt fra den norske langrennstroppen til Torino.

Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmset har lørdagens klassiske 15-kilometer i Otepää og samme distanse i NM på seg til å overbevise landslagstrener Krister Sørgård om at de har noe å gjøre i OL. For Kristen Skjeldal handler det om neste helgs 30-kilometer i fristil i Val di Fiemme og duathlon i NM.

- Alle tre må gå fort. Konkurransen er knivskarp, konstaterer Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Aller tøffest er konkurransen for klassiskspesialistene Aukland og Hjelmeset.

Hetland klassisk-kandidat
Tor Arne Hetland har vunnet et verdenscuprenn i klassisk, Jens Arne Svartedal og Frode Estil har begge vært på pallen og unggutten Eldar Rønning har tre plasseringer blant de sju beste hittil i vinter.

- De fire har i utgangspunktet kvalifisert seg for laget i klassisk, og det er bare én ren klassisk distanse i OL. I tillegg er det to stafettetapper.

- Er det ikke naturlig at Hetland konsentrerer seg om sprint i OL?

- Han har i hvert fall ikke meldt seg av laget til 15-kilometeren, for å si det på den måten. Han vil bli vurdert ut fra samme kriterier som alle andre. Og seieren fra Beitostølen kan ingen ta fra ham.

Krister Sørgård har imidlertid ikke lukket OL-døra for Aukland og Hjelmset.

Lukker ikke døra
- Begge har tidligere vist potensial. Nå må de vise form. Og det tror jeg fortsatt at de kan komme til å gjøre, sier Sørgård, som gamblet på begge de to under VM i fjor – og fikk betalt i form av medaljer på femmila i Oberstdorf.

Kristen Skjeldal konkurrerer mot fremadstormende løpere som John Anders Gaustad, Jan Egil Andresen, Tord Asle Gjerdalen og Petter Tande. Geir Ludvig Aasen og skiskytteren Lars Berger er også med i kampen, mens Tore Ruud Hofstad er selvskreven.

- Kristen har ikke prestert godt nok i vinter. Han var ikke kvalifisert for skøyterent i Nove Mesto nyttårshelga, men vi gir ham en ny sjanse i Val di Fiemme. Den bør han ta vare på, sier Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Kommentarer til denne saken