Molde bekrefter at Veton Berisha (28) har signert en kontrakt med klubben ut 2026. Han er solgt fra svenske Hammarby for en totalpakke verdt over 35 millioner kroner inkludert bonuser, etter det Nettavisen erfarer.

Også Hammarby har bekreftet avtalen tirsdag ettermiddag.

Før nyttår avslørte Nettavisen at de to klubbene var i forhandlinger. Siden den gang har klubbene vært i dialog og forhandlet om en avtale. Lørdag ble det endelig enighet mellom klubbene, noe Nettavisen kunne erfare i helgen.

Berisha ankom Molde mandag kveld og gjennomførte den medisinske testen tirsdag før han satte sitt navnetrekk på kontrakten med sin nye klubb.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

– Det er deilig å være på plass. Det er en nydelig, og en stor utfordring å komme til en toppklubb i Norge, som både er regjerende cup- og seriemestere. Jeg ser fram til en spennende og innholdsrik sesong, og gleder meg til å komme i gang, sier Berisha etter at overgangen er bekreftet.

Hammarby nektet lenge for at det var noe i at Berisha var aktuell for en overgang tilbake til Norge, men klubbens sportssjef Jesper Jansson innrømmet etter hvert at klubben var i forhandlinger med Molde.

Nå er overgangen altså en realitet.

– Summene som spekuleres i om Berisha nå er helt absurde tall, uttalte Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson til Nettavisens «Eliteserien: Silly Season» i forrige uke, om prislappen på Moldes ferske spiss.

Han understreker at Berisha er en fantastisk god spiller til tross for at han har skuffet i Allsvenskan, men påpeker at alderen gjør at Molde neppe får mye igjen når de en gang skal selge ham senere.

– Det er ikke noe videresalgsverdi, og han blir 29 år i år. Sånn sett er det penger man aldri på noen som helst måte får tilbake, men Molde gjør akkurat hva de vil, og de har pengene, så det er ikke noe vits å sutre. Men om det er overpris; ja, det er det så klart, sa han videre.

28-åringen står med ti landskamper og ett mål for Norge. Han har spilt for klubber som Viking, Greuther Fürth, Rapid Wien og Brann.