Veton Berisha (28) er omsider bekreftet klar for spill i Allsvenskan med Hammarby.

Den fullførte overgangen blir kunngjort av Hammarby lørdag morgen. Avtalen eliteserieprofilen har signert på hos den nye arbeidsgiveren gjelder i 4,5 år.

Viking og sportssjef Erik Nevland avslørte til Nettavisen før helga at siddisene var kommet til enighet med den svenske klubben om et Berisha-salg.

Les også: Viking bekrefter enighet med Hammarby om Berisha

Den norske landslagsspissen skal nå spille under den tidligere Sandefjord-treneren Martí Cifuentes i en av Stockholms største klubber.

– Jeg har vært kjent med interessen fra Hammarby siden i vinter, og klubben og Martí har vært tydelige på at de virkelig vil ha meg på laget. Det fikk meg til å kjenne at dette var noe jeg ville være med på, selvfølgelig i kombinasjon med de supporterne Hammarby har, fotballen Hammarby spiller og byen, sier Berisha i en uttalelse til klubbens nettsted.

28-åringen forteller også at han forhørte seg med Vikings tidligere Hammarby-spiller Fredrik Torsteinbø (31), som rådet ham til hoppet på tilbudet med en gang.

– Dra med en gang, sa han. Hammarby har Skandinavias beste fans, og det betyr mye å spille foran et sånt publikum som gir så mye energi. Siden har Martí kommet inn som trener, har laget stått for en fotball som jeg vil spille. Og i de matcehen jeg har sett Hammaby spille nå i det siste har de spilt utrolig bra fotball, tilføyer Berisha.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Tidligere i vår rapporterte Nettavisen, i likhet med svenske Aftonbladet, at Hammarby la inn et bud på i overkant av ti millioner kroner.

Denne gangen skal budet ha vært vesentlig høyere, og opp mot 20 millioner kroner. Dermed valgte Viking å takke ja.

Den personlige avtalen Berisha er enig med Hammarby om, skal etter det Nettavisen får høre være av det svært lukrative slaget. Blant annet innebærer det en signeringsbonus på flere millioner kroner, i tillegg til grunnlønn.

Spissen fra Egersund, som også har fortid i tyske Greuter Fürth og østerrikske Rapid Wien, har scoret åtte mål i Eliteserien denne sesongen. I 2021 sto han for hele 22 mål i Viking-drakta.