*Nettavisen* Sport.

«Vettel er borte, han har dratt»

Foto: Albert Gea (Reuters)

Allerede før søndagens Formel 1-løp er Lewis Hamilton i ferd med å kapitulere.

Årets Formel 1-sesong har vært et eneste langt jubelrop for tyske Sebastian Vettel.

Red Bull-føreren, som vant sitt første verdensmesterskap sist sesong, har vunnet fem av de seks første løpene, og er suverent alene i toppen av VM-sammendraget.

Søndag har han muligheten til å ta sin sjette av sju mulige seiere, når han starter i pole position i Canadas Grand Prix i Montreal.

Og tyskerens overlegne kjøring får tittelutfordrer Lewis Hamilton til å deppe.

- Vanskelig å ta dem igjen
- Vettel er borte, han har dratt. Det er veldig vanskelig for oss å ta dem (Red Bull-teamet, journ.an.) igjen nå, sier engelskmannen ifølge BBC, etter lørdagens kvalifisering i Canada.

McLaren-Mercedes-føreren mener han gjør det han kan for å kjøre raskere enn tyskeren. Det er likevel ikke nok.

- Runden min var fantastisk, det var det maksimale av hva jeg er i stand til å gjøre. Jeg tror rett og slett at vi bare ikke har fart nok i forhold til tidligere år, mener Hamilton.

Men etter å ha fått noen timer til å fordøye femteplassen, som Hamilton endte på i kvalifiseringen, gir han likevel ikke opp kampen om VM-gullet.

- Det er fortsatt lenge igjen. Vi har bare kjørt en tredjedel av sesongen, sier han i en mer optimistisk tone.

- Jeg føler at vi fortsatt kan vinne verdensmesterskapet, på en eller annen måte.

Regelendring kan hjelpe
Hamilton er den eneste som har slått Vettel i et løp i år, da tyskeren ble nummer to i Kinas Grand Prix. I det hele tatt har Red Bull-laget vært i ensom majestet, med en annenfører i Mark Webber som ennå ikke har blitt dårligere enn nummer fem.

Lite tyder på at sesongavslutningen skal bli like spennende som fjorårets, da Vettel kapret sammenlagtseieren i siste løp da han vant Abu Dhabis Grand Prix - mens Fernando Alonso endte på sjuendeplass, og måtte se Vettel ta tittelen med fattige fire poengs margin.

Men en regelending i Formel 1-sirkuset, som begrenser bruken av motorene i bilene, kan sette en demper på suvereniteten hos Red Bull-teamet, som har utnyttet teknologien bedre enn noen andre lag.

- Det gode er at reglene endres, det kan hjelpe. Men i realiteten har Vettel et forsprang på nesten tre hele løp omregnet i poeng, konstaterer Lewis Hamilton, som ikke kan gjøre annet enn å kjøre så fort han kan i søndagens løp.

Canadas Grand Prix vises direkte på Viasat Sport fra klokken 18.30 søndag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag