*Nettavisen* Sport.

Vettel ferdig i Ferrari etter sesongen – hylles av lagkameraten

 

Sebastian Vettel er på vei bort fra Ferrari-laget. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Formel 1-stjernen Sebastian Vettel bekrefter at han forlater Ferrari-laget etter 2020-sesongen.

12.05.20 10:43

Natt til tirsdag ble det kjent at kontraktsforhandlingene mellom den tyske føreren og det italienske storlaget hadde stoppet opp. Vettel bekrefter selv overfor formel 1s nettsted at han ikke kjører den røde Ferrari-bilen neste år.

– Mitt arbeidsforhold i Scuderia Ferrari avsluttes ved utgangen av 2020. For å få se beste resultatene i denne sporten, er det avgjørende at alle parter samarbeider i perfekt harmoni, sier Vettel.

– Jeg og laget har innsett at det ikke lenger finnes et felles ønske om å holde sammen utover denne sesongen. Økonomiske spørsmål har ikke spilt en rolle i denne felles avgjørelsen. Det er ikke slik jeg tenker når det kommer til visse valg, og det vil det heller aldri være, fortsetter tyskeren med fire VM-titler fra tidligere i karrieren.

Lagbytte?

Vettel sier ingenting om hva han kommer til å gjøre etter at Ferrari-kontrakten hans går ut ved årsskiftet. I tyske og italienske medier spekuleres det i at han kan komme til å avslutte sin formel 1-karriere.

Samtidig skriver italienske medier at Renault allerede skal ha gitt 32-åringen et konkret tilbud, fordi Daniel Ricciardo ikke ønsker å forlenge sin kontrakt der, ifølge nettstedet Motorsport.com.

Ferrari har allerede sikret seg en forlenget avtale med Vettels lagkamerat Charles Leclerc ut 2024-sesongen. Vettel var i utgangspunktet Ferraris førstevalg som makker til Leclerc også framover.

Carlos Sainz, som kjører for McLaren-laget, nevnes som en mulig erstatter for Vettel.

Kontroverser

Vettel ble verdensmester i fire sesonger på rad som RedBull-fører fra 2010 til 2013. Han skiftet til Ferrari før 2015-sesongen, og der har han blant annet endt på 2.-plass to ganger i VM-sammendraget.

I fjorårets sesong ble han utkonkurrert av Leclerc i monegaskerens debutsesong for laget. De to fikk mye oppmerksomhet fordi de tilsynelatende ikke samarbeidet godt som lagkamerater. Leclerc har like fullt publisert en hyllest til Vettel i sosiale medier.

– Jeg har aldri lært så mye som jeg gjorde med deg som lagkamerat. takk for alt, Seb.

– Det har vært en stor ære for meg å være din lagkamerat. Vi har hatt noen intense øyeblikk på banen. Noen veldig gode, og noen som ikke endte slik vi begge ønsket, men der var alltid respekt, selv om det ikke ble oppfattet slik fra utsiden, skriver 22-åringen.

Enn så lenge er det usikkert om Vettel har kjørt sin siste VM-runde for Ferrari. Formel 1 har imidlertid håp om å starte opp igjen i juli etter å ha vært stanset av koronapandemien.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag