Lørdag suste Sebastian Vettel inn til beste tid under kvalifiseringen til Kinas Grand Prix i Shanghai. Dermed står en Red Bull-bil aller fremst når starten går søndag – for fjerde gang på like mange forsøk denne sesongen.

Men det stopper ikke der. Én gang tidligere denne sesongen har Red Bull hatt begge sine to biler først i startfeltet, og også den historien gjentar seg i Kina. Andremann i lørdagens kvalifisering var Vettels stallkamerat Mark Webber.

- Kjemperunde
At Vettel er i superslag om dagen, er det liten tvil om. I Malaysia sist var tyskeren best av alle - etter å ha passert lagkamerat Webber tidlig i løpet.

- Jeg var ikke fornøyd etter treningen fredag, og lørdag morgen var Mark litt raskere enn meg. Men i den andre kvalifiseringen ble det en fantastisk runde, sa Vettel til formula1.com etter kvalifiseringen.

- Vi beviser nok en gang at vi har en rask bil. Uavhengig av hvilken type bane vi er på, henger vi med der oppe, tilføyde han.

22-åringen har noe å forsvare i Kina. I fjor vant han nemlig runden i Shanghai. I tillegg taler ytterligere en statistikk til hans fordel. Av de seks tidligere utgavene av Kinas Grand Prix, har fire av dem blitt vunnet av føreren som var best under kvalifiseringen.

McLaren skuffet
For McLaren ble lørdagen en real nedtur. Teamet dominerte stort under treningskjøringen, men i kvalifiseringen måtte Jenson Button og Lewis Hamilton nøye seg med henholdsvis femte- og sjetteplass.

Michael Schumacher yppet seg også på trening, men lørdag klarte ikke tyskeren bedre enn en niendeplass i kvalifiseringen.

VM-leder Felipe Massa har sjuende beste startspor søndag. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!