*Nettavisen* Sport.

Vettel må vente på VM-tittelen

Foto: SCANPIX/REUTERS/Scott Wensley

Lewis Hamilton triumferte i USAs Grand Prix.

18.11.12 23:47

Sebastian Vettel håpet å kunne feire to seirer søndag, men begge glapp da Lewis Hamilton vant USAs Grand Prix i formel 1.

For første gang ble løpet kjørt i Austin i Texas, og Red Bull-fører Vettel kunne ha benyttet anledningen til å sikre sin tredje VM-tittel på rad. Da måtte han vinne løpet og Fernando Alonso ikke bli bedre enn nummer fem.

I stedet kjørte Alonso inn til tredjeplass i sin Ferrari, 39 sekunder men bare én plass bak Vettel. Det betyr at tittelkampen avgjøres i São Paulo i Brasil om en uke. Vettel har 13 poengs ledelse, og alt tyder på at han triumferer igjen.

Selv om Alonso skulle vinne Brasils Grand Prix, vil Vettel bli mester om han kommer inn blant de fire beste.

- Jeg er glad på lagets vegne, for vi sikret VM-tittelen for lag i dag. Fortsatt har vi en jobb å gjøre i Brasil, men sjansene mine ser enda litt bedre ut etter dette, sa Vettel.

Lykkelig
Den 25-årige tyskeren hadde beste startspor, men McLaren-fører Hamilton kjørte veldig fort søndag, og 14 runder før slutt greide ikke Vettel lenger å holde ham bak seg. Foran 135.000 tilskuere styrte briten inn til seier.

- Jeg er veldig lykkelig. Publikum var fantastisk. Vi følte oss velkommen, og det ble et av de beste løpene hele året. Iallfall for meg og laget mitt, sa Hamilton etter å ha tatt sin fjerde seier for sesongen. Det gjorde han i sitt nest siste løp for McLaren. Neste år kjører han for Mercedes.

Hamilton vant også det forrige formel 1-løpet kjørt i USA, for fem år siden. Da gikk løpet i Indianapolis.

Fornøyd
Alonso slet under kvalifiseringen lørdag og hadde bare niende beste tid. Han rykket fram en plass i startfeltet da Romain Grosjean ble straffet for bytte av girkasse, og søndag morgen brøt Ferrari seglet på girkassen til Felipe Massa.

Det betydde at han ble deplassert, og lagkamerat Alonso rykket fram til sjuende beste startspor. Den fordelen nyttet han godt og avanserte umiddelbart til fjerdeplass.

Alonso rykket opp til tredje da Vettels lagkamerat Mark Webber måtte bryte med mekanisk svikt på 18. runde.

- Vi ville holde VM-sjansen i live. Etter denne helgen er en pallplass som en seier for oss. Ingen ville trodd at vi bare skulle tape tre poeng til Vettel, sa Alonso. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.