*Nettavisen* Sport.

Vettel-magi rettet opp flau teamtabbe

Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix

Tyskeren imponerte alle i Abu Dhabi. Men det var en gammel kjenning som gikk helt til topps.

04.11.12 17:42

Bare timer før Abu Dhabi Grand Prix søndag ble Sebastian Vettel (25) kommandert til depotstart. Den dobbelte verdensmesteren slo tilbake med sensasjonell tredjeplass.

Ifølge formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen må man tilbake til 1990-tallet og Damon Hill for å finne en tilsvarende prestasjon.

- En ekstrem prestasjon som viser at Vettel er en verdig mester om så skjer. Med ti poengs forsprang ser jeg ikke helt hvordan han skal kunne tape tittelen til Fernando Alonso. Det må nok uhell til for at det skal skje, sier Viasat-kommentator Gulbrandsen til NTB.

Finnen Kimi Räikkönen vant sin første VM-runde siden comebacket etter to sesonger i rally-VM. 2007-verdensmesteren endte snaut sekundet foran Fernando Alonso. Vettel var drøyt fire sekunder bak.

Manglet bensin
Tyskeren kvalifiserte inn til tredje beste startspor lørdag, men en stikkprøve av bilens drivstoff førte til første nedtur. Det fantes ikke nok bensin igjen på tanken til å fylle opp det påkrevde litermålet, og dermed ble Vettel deplassert.

- Regelen er helt klar, og det samme skjedde med Lewis Hamilton i Barcelona tidligere i år. Rett og slett en tabbe av Red Bull-teamet. Godt for dem at de har Vettel til å rette opp igjen slike feil, mener Gulbrandsen.

Start fra depotet sendte tyskeren ut sist i startfeltet, men den regjerende verdensmesteren nøt fordel av nye innstillinger på bilen og gikk straks i gang med jakten på hele feltet.

Men i forbindelse med flere forbikjøringer ble bilen hans stadig mer skadd, og godt før halvveis benyttet Vettel gulflagging til et depotstopp for å bytte dekk og frontvinge.

Dermed startet jakten på nytt fra sisteplass.

- La meg være!
Tyskeren kjørte fantastisk og var en stund på annenplass da tetbilene var i depot for dekkskifte, men han måtte selv inn for sitt annet depotstopp og kjørte ut til fjerdeplass.

Jenson Button ble passert på vei til mål og en legendarisk prestasjon endte med tredjeplass for tyskeren.

Vinner Räikkönen vant sitt første løp siden seieren i Belgias Grand Prix i 2009. Finnen tok over tetplassen etter 21 runder (av 55) da Lewis Hamiltons bil sviktet.

- La meg være i fred! Jeg vet hva jeg gjør, freste «Iceman» da lagledelsen forsøkte å gi informasjon om avstanden tilbake til Alonso.

Etter løpet fikk Räikkönen spørsmål om hva første seier på tre år betyr for ham.

- Ikke mye, egentlig. Jeg er glad, men det er intet å hoppe rundt for.

Lotus-laget sto uten seier i formel 1 siden Ayrton Senna vant USA Grand Prix i 1987.

Neste løp er nettopp USAs Grand Prix i Austin, Texas 18. november.

- Kimi er åpenbart ikke over middagshøyde ettersom han faktisk greide det Michael Schumacher har prøvd hardt på i snart tre sesonger; å vinne igjen, slo Atle Gulbrandsen fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag