*Nettavisen* Sport.

Vettel økte ledelsen sammenlagt i Formel 1

Foto: Clive Mason / Getty Images Sport

Tyskeren vant Belgias Grand Prix søndag.

25.08.13 17:37

Ferraris Fernando Alonso fulgte nærmest etter å ha kjørt seg opp fra niende startposisjon, men han endte hele 16,8 sekunder bak tyskeren. Vettel, som kjører for Red Bull, økte sin ledelse i VM-sammendraget og har nå 197 poeng. Han er 46 foran Alonso.

- Super kjøring og en fantastisk forestilling, sa Christian Horner, sjef for Red Bull-teamet over radioen da Vettel passerte mållinjen i ensom majestet. Med bare åtte VM-runder igjen av de 20 totalt, har Vettel nå strammet grepet om VM-tittelen.

Flott strategi
- Det var et fantastisk løp for oss. Vi hadde en flott strategi fra start til mål, sa Vettel, som passerte Lewis Hamilton på første runde og holdt ledelsen resten av veien.

- Det hjalp å komme forbi Lewis på første runde. Vi hadde flott fart, og jeg kunne kjøre fra når jeg ville. Det så kanskje kjedelig ut på TV, men det var gøy å kjøre.

Briten Lewis Hamilton, som startet i pole position for fjerde gang på rad, endte som nummer tre i sin Mercedes. Bak ham kjørte lagkameraten Nico Rosberg inn til 4.-plass.

Poengrekka brutt
Kimi Räikkönen hadde tatt poeng i de 27 siste VM-rundene, noe ingen annen formel 1-fører har greid, men den rekken ble brutt da finnen måtte gi seg på grunn av bremsetrøbbel i søndagens løp.

Hamilton gikk forbi Räikkönen og opp på 3.-plass i VM-sammendraget.

I Lag-VM har Red Bull sikret seg en stor ledelse på 312 poeng, foran Mercedes på 235. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.