RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo / Mark Baker

Vettel raskest i Japan

Sist oppdatert:
Sebastian Vettel stakk av med seieren i jevnt Japans Grand Prix.

Den tyske formel 1-føreren vant dermed sitt tredje løp for sesongen. Lagkamerat i Red Bull-teamet, australske Mark Webber, kjørte over målstreken bare ni tideler etter Vettel.

Webber holdt unna for Fernando Alonso, og økte dermed forspranget til spanjolen i kampen sammenlagtledelsen i VM. Ferrari-fører Alonso kjørte inn til tredjeplass, 2,7 sekunder etter vinneren.

Vettel ligger nå på samme poengsum som annenplasserte Alonso i sammendraget. Duoen har samlet 206 poeng og ligger 14 bak Webber. Alonso rangeres imidlertid foran søndagens vinner fordi han har flere enkeltseirer.

De fem beste førerne i VM-sammendraget endte på de fem første plassene i det spennende løpet på Suzuka-banen. McLaren-førerne Jenson Button og Lewis Hamilton endte henholdsvis som nummer fire og fem søndag. I sammendraget ligger de to britene også rett etter hverandre, men med omvendte plasseringer.

Sebastian Vettel hadde ikke vunnet noe løp siden Europa Grand Prix i Valencia i juni, og trengte seieren for å melde seg på igjen i kampen om VM-tittelen.

- Jeg er veldig fornøyd, og det var på tide, sa tyskeren etter løpet.

- Jeg visste at det å kjøre forbi ikke er så lett, og jeg kjørte så raskt som jeg måtte. Jeg kunne se Mark da han lå ett, to eller tre sekunder bak, forklarte Vettel.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere