Det er ikke ofte to syklister fra samme lag taper en duell mot en enslig svale. Riktignok har man unntakene, slik som den gangen to Euskaltel-syklister tok de to siste plassene i en utbrytergruppe i Tour de France.

Men det er ikke sammenlignbart med søndagens situasjon. Sykkelsportens råeste brødrepar ble ydmyket av Philippe Gilbert i Liège-Bastogne-Liège. De hadde ingenting å by på.

Og det er Fränk Schleck enig i.

- Jeg tror ikke vi kunne gjort noe annerledes, forklarer eldstebror ifølge cyclingnews.com.

- Vi angrep sammen, noe vi ikke pleier å gjøre. Han (Gilbert, vår anm.) var uslåelig. Han var den eneste som kunne følge oss når vi angrep, og det var ikke noe annet vi kunne gjøre.

Og på mange måter virker det som at Schleck-gutta var fornøyd med andreplass.

- Vi angrer ikke, og det er det viktigste. Det var bare ikke mulig å slå Gilbert.

Dermed fortsetter Leopard Treks imponerende rekke med andre- og tredjeplasser i viktige ritt. Fra før har de andreplasser i Milano-Sanremo, Paris-Roubiax og Gent-Wevelgem, samt tredjeplass fra Flandern rundt

Her finner du vårt diskusjonsforum!

- De hadde ingenting
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad forteller til procycling.no at Gilbert rett og slett var for rå for superbrødrene.

- De hadde ikke noe å kjøre med. De var helt kjørt. De yppet seg lite grann, og da støtene bare Gilbert for å sette de på plass. Andy Schleck datt av da. Jeg tror holdningen deres var litt sånn «Vi blir slått, men vi får hvert fall to på pallen».

Den sykkelinteresserte kombinertløperen Mikko Kokslien kommenterte også fenomenet på Twitter:

«De så jo helt vettskremte ut. Prøvde ikke engang. Mulig melkesyrenivået var noe høyt, men så ikke bra ut..»