Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin eks-kone er frifunnet for alle anklagene, skriver VG mandag.

- Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarere, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

- Lettet

Også Nettavisen får bekreftet at idrettsprofilen frifinnes.

- Han er selvfølgelig svært lettet. En grundig og god dom. Enstemmig også, med henhold til oppreisning, skriver mannens forsvarer Frode Sulland i en SMS til Nettavisen.

Dommen kan ankes, men det er foreløpig ukjent om påtalemyndigheten velger å gjøre dette.

- Retten har vurdert bevisene annerledes enn påtalemyndigheten, og vi vil nå lese dommen grundig og vurdere om den skal ankes eller ikke, sier statsadvokat Anne Allum til Nettavisen mandag.

Hun ba om syv års fengsel da hun argumenterte for sin straffepåstand mot slutten av hovedforhandlingen i februar.

Forsvarerteamet Frode Sulland og Simen Perminow Skjønsberg la imidlertid ned påstand om full frifinnelse.

Bistandsadvokat Annette Rygg har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelse mandag.

Totalt sprik i forklaringene

I rettssaken, som strakk seg over åtte dager i midten av februar, fikk retten høre to vidt forskjellige forklaringer om hva som skal ha skjedd.

De to ble sammen på starten av 2000-tallet, hun som alenemor og han som aktiv toppidrettsutøver. I 2003 flyttet de sammen, og det skal ha blitt starten på et dobbeltliv for den populære idrettsprofilen, skal vi tro den fornærmede kvinnen.

Utad var han godt likt og hadde en stor stjerne i nærmiljøet, hjemme skal han gått inn i et sjalu, kontrollerende og voldelig modus. Det forklarte den fornærmede kvinnen i retten.

I vitneboksen beskrev hun et forhold preget av frykt, vold, voldtekter og mishandling over en periode fra 2002 til 2018.

- Rystet og sjokkert

Mannen mener ekskona er ute etter hevn fordi han påstår at det var han som gikk fra henne og startet en ny familie med en annen kvinne.

- Jeg er rystet og sjokkert over tiltalen og de anklagene tiltalte har mot meg. Jeg har ikke mishandlet NN, og jeg har ikke voldtatt henne. Jeg har heller ikke truet NN (et annet familiemedlem red.anm), sa han om tiltalepunktene.

Les mer om sakens bakgrunn her: