*Nettavisen* Sport.

Vi bankerspiller et fjerdevalg

Foto: hesteguiden.com

Dersom Cato Antonsen har gjort hjemmeleksa til løpene i Drammen i kveld, tror vi østfoldingen sitter bak en vinner.

11.06.13 09:32

Til kvelden denne mandagen er det Drammen som får gleden av å arrangere V65 her hjemme, mens Halmstad byr på jackpotomgang og drøye en million ekstra i sekserpotten når de arrangerer V64 i Sverige.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Til kveldens V65-omgang på Drammen travbane går vi offensivt til verks, og vi lanserer der et fjerdevalg i spillet som vår hovedbanker for kvelden. Da går vi til et "eliteløp" for varmblodshester i finalen, og da snakker vi om 3 Lorne Elijon Gatling. Vi mener det er snakk om den eneste hesten i dette løpet som holder absolutt toppform for dagen, og når 7-åringen kun er markert på hver femte kupong går vi i lukene!

Hesten har stått helt iskaldt til i lang tid, men i kveld står han endelig helt riktig til. Vi har en teori om at 4 Garland Kronos piler til tet, men dersom Cato Antonsen bak vår spenstige banker for dagen stiller et alvorlig spørsmål ut av den først svingen, tror vi han får overta teten med Hov-traveren. Vel i tet kan vi ikke helt se for oss at formbomben taper dette løpet, og vi bankerspiller såvel i V65 som i V5-spillet.

Kendrick Hanover-sønnen leverte et oppløp det luktet svidd av til sølv på sterke 12.2 i den nest siste starten, og i den siste starten avsluttet han også helt greit fra køplass underveis uten å få premie. Han klipper svingene i Drammen (vunnet på sterke 13.1 på en sprint her før), og vi synes han er fryktelig spillbar i kveld.

Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 3 B: 6-4-5-9-11 C: 8-1-2-7-10-12

Innleveringsfrister Drammen
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Vi må spille!
Ja, når Vidar Hop setter seg opp bak formbomben 1 Erix Balder i et stayerløp for kaldblodshester i V65-2 løper vi til lukene, og vi har god tro på at 6-åringen leder dette løpet rundt om. Vidar Hop har ikke akkurat for vane å misse starten, og han er en mester til å kjøre på klokka og bedømme farten underveis.

Da tror vi det skal godt gjøres å fange H.G. Balder-sønnen til slutt, og etter en strålende innsats til sølv på 30.5 etter grov startgalopp i den siste starten, tror vi han går helt til topps i kveld. Han gikk en svett sisterunde i den siste starten, og vi tror ikke han har noen problemer med å stå den lange distansen i kveld.

Det er først og fremst galopp i mot slik vi ser det, men når Silje K. Eilertsen kjørte feilfritt med Søhoel-traveren ved triumfen på 30.9 full vei i den nest siste starten, ja så tror vi Hop`n også klarer brasene. Tøffest i mot blir trolig en feilfri 2 Melbyjerven og en formsterk 14 Jorfax, men vi stoler på favoritten i dette løpet.

Vår rangering V65-2: A: 1 B: 2-14 C: 6-7-8-13-12-4-11-5-10-9

V65-1, 2100 meter autostart
Vi synes fire hester skiller seg ganske klart ut i dette varmblodsløpet som innleder denne V65-rebusen, og dersom 1 Newyorktiffany F. klarer å forsvare sitt innerspor, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Hoppa vant på 17.0 full vei i fra spiss nest sist, men sist ble det før tøft i fra køen i hardt lag.

Klart enklere i mot i kveld, og vi tror på en topp vinnersjanse. Blir hun overflydd (5 Miss Young kommer fort utenfra), blir det dog litt mer sjanseartet, og da må vi gardere. En spennende start i regi Hans Chr. Holm gjør høykapable 3 Quapower E.J., og 5-åringen er trolig snakk om en het vinnerkandidat direkte.

Full uttelling for sin fine form fikk 11 Stjerne Steensgård ved å vinne på 17.6 full vei i den siste starten, og Sagholen-traveren kan meget vel vinne igjen. Det ble sølv på 14.6 over en sprint for 8 Daisy Håleryd sist, og med et par løp i kroppen etter lang pause er trolig formen bare sterkt stigende på 6-årshoppa.

Vår rangering V65-1: A: 1 B: 3-11-8 C: 9-4-7-5-2

HTML EMBED

V65-3, 2500 meter voltestart
Et stayerløp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag har vi å se frem til i V65-3, og vi synes det er veldig skille på hestene i dette løpet. Vi bankerspilte 13 Semper Fi med hell ved triumfen på 18.0 full vei i den siste starten, og selv om det er litt tøffere i mot denne gangen, skal han tilmåles solide vinnersjanser.

4-åringen virker til å være i rivende utvikling, og den lange distansen i kveld er trolig bare en fordel. Vi synes det så ut til at 3 Oro Mission var ukjørt ved triumfen på 17.1 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave (ikke hellt stø på beina, og da er neppe dagens arena noen fordel), er han seiersaktuell på ny.

En god start i fra sitt springspor på 20 meter tillegg får trolig 12 Mr. Kiss med Vidar Hop i sulkyen, og da synes vi 5-åringen må vurderes relativt tidlig. Han satt lenge fast sist (femte på 18.4 over aktuell distanse), og sist Vidar Hop satte seg opp bak ham, vant han et langløp i fjor på nettopp dagena arena.

En spennende start i regi dyktige Kjetil Helgestad gjør 11 Sharp Muscles, og han er nesten ikke rørt i totoen (5-prosenter). 4-åringen var variabel i regi Trond Anderssen, men han viste til tider fin kapasitet. Han var toer i et stayerløp øverst i raden, og vi ser ikke helt bort i fra at Muscles Yankee-sønnen kan duge.

Vår rangering V65-3: A: 13 B: 3-12-11 C: 14-1-2-6-15-5-4-7-8-9

V65-4/V5-1, 2100 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester støter vi på i V65-4, og vi har vondt for å skille disse hestene. Da er det bred gardering som gjelder, men vi setter alt for lite spilte 13 Ra Tina med sine 5 % fremst. Hun var god til seier på 27.1 full vei i den nest siste starten, og hun får en pangstart i fra sitt springspor på 20 meter tillegg.

Ikke helt som best i de to siste startene har 8 Hålands Liz vært, men hun er behandlet etter det siste løpet. Hun gikk flere sterke løp i våres, og tilbake på topp skal hun være seiersaktuell i kveld. Det har vært stang ut for 9 Hjelset Lissi i det siste (galopperte som vinner nest sist), og formen er da bedre enn raden.

Det kan være slik at 3 Kremlinn (trives godt i Drammen) sitter tidlig i tet i kveld (vandret i "dødens" i de tre siste løpene), og da kan i så fall 10-årshoppa lede et slikt løp rundt om. Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 1 Gylden Tina (upplasert på 25.7 over en sprint sist), og hun står fint til i kveld.

Uforandret fin form er det på trioen 2 Marmorjenta, 4 Jentungen og 5 Mørtvedt Edel, og ingen av de tre er ueffne med litt klaff på løpet. Det er ingen form på stall Kihle om dagen, men kapasiteten på 6 Søreng Spika som debuterer for ham, er skyhøy. Da tør vi ikke helt å avskrive 5-årshoppa, men vi tviler litt på seier.

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 13 B: 8-9-3-1-2-4-5-6 C: 11-12-7

V65-5/V5-2/DD-1, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp i relativt høyt grunnlag venter oss i V65-5, og vi støter her på en av dagens største favoritter i form av 3 Original P. Han satt bom fast mot gode hester i et V75-løp under OGP-helgen i den siste starten uten å få premie på 15.2 full vei, og i en feilfri utgave blir han ikke lett å stå i mot til slutt.

Det er dog en viss galoppfare på autostart, og vi tror ikke dagens arena er noen fordel for den svært storvokste 6-åringen. Da stoler vi ikke helt på storfavoritten, og vi tyr da til noen garderinger på våre to største spilleforslag. Piler til tet gjør 1 Bully, og tilbake på topp kan han fort lede et slikt løp rundt om.

Sistnevnte sprudlet ikke i de siste løpene før en mindre pause, men nå har han fått ladet batteriene litt. Han vant på 15.9 full vei sist han gjestet dagens arena, og han kan fort gjenta i kveld. En noe overraskende vinner på fine 15.0 full vei var 2 French Prestige i et V75-løp sist, og han er seiersaktuell på ny.

Absolutt toppform holder 6 Xavier (han leverte en sterk innsats til tredje på fine 14.1 full vei sist), og vi ser ikke helt bort i fra at han kan gå helt til topps i kveld. Spennende etter pause er 9 Fifty Cent (står til for å få et perfekt smygløp), mens 12 Fux Pride er avhengig av overpace på løpet for å komme inn i matchen.

Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 3 B: 1-2 C: 6-9-12-5-4-7-8-10

V5-4, 2100 meter autostart
Vi tror tre hester gjør opp om den gjeveste sjekken i dette kaldblodsløpet hvor de kvinnelige kuskene skal i aksjon i V5-4, og på vårt minste spilleforslag bankerspiller vi 9 Perle Faks. 6-åringen holder absolutt toppform for dagen, og innsatsen til sølv på sterke 27.0 full vei bak gode Mjølner Komet sist var sterk.

Kusk Anette Frønes er slett ikke så verst til å kjøre, og dersom hun takler den litt vanskelige Lome Elden-sønnen er det snakk om en vinner. Vi tror duoen 5 Drømmina (fin form) og 10 Megårds Knerten (skyhøy kapasitet) står nærmest til å overta ved favorittfall, og den duoen krysses på våre to største V5-forslag.

Vår rangering V5-4: A: 9 B: 5-10 C: 4-3-2-11-12-1-7-6-8

V5-5, 2100 meter autostart
Vi synes fire hester hver seg klart over mengden i dette varmblodsløpet i relativt lavt grunnlag som avslutter denne V5-rebusen, og fremst setter vi nykommeren 4 Classic Rose. 4-årsoppa har gått 17.1 full vei som best på en ikke alt for kjapp bane i Nederland, og det forteller om en hest som kan en hel del.

Det er ikke voldsomt tøft i mot i kveld, og hun er trolig seiersaktuell direkte. Herdet i tøffe lag er 10 Kahlua O., og 3-årshoppa som gikk 17.2 full vei sist, bør hevde seg høyt oppe i dette løpet. Forbedret med løp i kroppen er trolig 2 Beauty Pedro (fjerde på 18.2 full vei sist), mens 3 Shoguns Crispie er bedre enn raden.

Vår rangering V5-5: A: 4 B: 10-2-3 C: 1-9-6-8-5-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.