ASTON VILLA - WEST BROMWICH 1-2:

Både Aston Villa og West Bromwich Albion var med på å starte The Football League i 1888, og de to klubbene møtte hverandre i tre FA-cupfinaler mellom 1887 og 1895.

Av naturlige årsaker utviklet det seg derfor et rivaleri mellom de to klubbene, som imidlertid stagnerte noe mot slutten av forrige århundre - da de to klubbene sjeldent var å finne i samme divisjon.

Hvorfor dra fram denne historikken?

Jo, for det var tydelig at det var mye følelser i sving da de to klubbene møttes på Villa Park lørdag ettermiddag.

- Veldig skuffet
Dramatikken toppet seg da Chris Herd uforståelig ble vist det røde kortet etter en drøy halvtime.

Selv tv-reprisene viste ikke at Villa-spilleren gjorde noe galt, og etter kampen er Aston Villa-manager Alex McLeish like rådvill som de fleste andre.

- Jeg er veldig skuffet over avgjørelsen. Vi ble helt satt ut, og selv etter å ha sett noen repriser synes jeg det var veldig strengt å sende ham ut, sier skotten ifølge Sky Sports.

Mye tyder på at kampens assistentdommer mente at Herd trampet på svenske Jonas Olsson innenfor straffefeltet, men McLeish peker på at ikke engang svensken selv reagerte på «overfallet».

- Jeg er sikker på at Olsson ville latt alle få vite det om han ble stemplet, mener skotten, som måtte se at hans lag aldri klarte å holde følge med gjestene etter utvisningen.

Kommunikasjonssvikt
Det første varselet om at dette kom til å bli en kamp med høy temperatur, kom drøyt ti minutter ut i oppgjøret. Da kom Alan Hutton flyende sidelengs inn i Shane Long, som ble liggende igjen å vri seg i smerte på gressmatta.

Huttons takling kvalifiserte absolutt til utvisning, men Villa-spilleren slapp utrolig nok fra det uten engang en advarsel. Long forsøkte å fortsette kampen, men måtte byttes ut drøyt fem minutter senere.

Så, midtveis i omgangen, utnyttet Gabriel Agbonlahor en kommunikasjonssvikt mellom Steven Reid og keeper Ben Foster. Sisteskansen ble stående og se på at Reid forsøkte å skjerme ballen inn til ham, og Agbonlahor fikk en fot på ballen før han ble meiet ned av keeperen.

Darren Bent var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket, og vertene var i føringen.

Årets dommertabbe?
Men dramatikken var ikke over av den grunn, og etter en drøy halvtime kom sesongens hittil mest uforståelige dommeravgjørelse.

Et WBA-innlegg ble slått inn i feltet, og i bakgrunnen løp Jonas Olsson inn i Chris Herd. Ikke engang Olsson protesterte på at noe ulovlig hadde skjedd, og ingen la merke til episoden - utenom assistentdommeren, som veivet med flagget for å markere at noe var galt.

Etter noen sekunder blåste dommer Phil Dowd i fløyta og pekte på straffemerket, uten at noen skjønte hvorfor.

Forvirringen ble langt større da kamplederen viste Herd det røde kortet og reduserte dermed vertene til ti mann. Tv-bildene ga ingen nærmere forklaring på hvorfor Herd ble vist det røde kortet, men Chris Brunt takket og bukket og gikk fram til straffemerket.

Og blåste ballen fem meter til side for mål, til ellevill jubel fra Villa-fansen.

Svakt forsvarsspill
På overtid i første omgang kom imidlertid WBAs utligning, da Jonas Olsson igjen steg fram i rampelyset og dunket ballen inn i nettet etter et hjørnespark.

Mens Premier League-ekspertene brukte pausen på å diskutere den merkelige utvisningen uten å komme fram til noe svar, utnyttet WBA-manager Roy Hodgson det lille kvarteret til å inspirere sine gutter til å hente hjem alle de tre poengene.

Det så i hvert fall sånn ut, for etter hvilen tok gjestene et klart initiativ i matchen.

Etter 57 minutter kom da også betalingen, da Paul Scharner utnyttet Villa-forsvarets store ankepunkter - nemlig dødballer.

Et hjørnespark falt ned i beina på den tidligere Brann-spilleren, som fikk tid til å dempe ballen før han sendte den inn via tverrliggeren.

To strake tap
Med en mann mindre klarte Aston Villa aldri å komme tilbake, og dermed endte det med tre poeng til gjestene.

Så kan man spørre seg hvordan kampen ville utviklet seg dersom Chris Herd ikke hadde blitt feilaktig utvist. I rettferdighetens navn skal det minnes om at Aston Villa burde vært redusert til ti mann etter Huttons hårreisende takling tidlig i kampen.

Uansett må Aston Villa konstatere at de har to strake tap etter å ha innledet sesongen med sju kamper uten nederlag. West Bromwich er to plasser bak rivalene, med like mange poeng.

Fortjente WBA alle tre poengene? Diskuter i kommentarfeltet under!