RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Vi ble snytt i vannkrigen

Sist oppdatert:
Daniel Braaten var igjennom alene, men ble avblåst for offside. TV-bildene viser at linjemannen snøt oss for en gigantisk mulighet til poeng.

HELLAS-NORGE 1-0:

(Se nederst i saken for bildekarusell)

Midtveis i 2. omgang fikk Rosenborg-spilleren en eventyrlig mulighet til å redde et poeng for Norge. Men linjemannen hang ikke med på notene da Steffen Iversen spilte ham igjennom. TV-bildene viser at det aldri skulle ha vært avblåst for offside.

- Det er helt ubegripelig hva linjemannen tenker på, sa Åge Hareide til TV3 etter kampen. Han fikk støtte av Ole Gunnar Solskjær.

- Vi er en dommeravgjørelse fra uavgjort, mente han.

Dermed er Norge plutselig litt på etterskudd i EM-puljen etter at Hellas scoret på en av sine få sjanser i kampen.

Passiv Martin
Et uheldig øyeblikk i 1. omgang, der Martin Andresen var noe passiv i markeringsjobben, var alt som skulle til. Konstantinos Katsouranis fikk fritt leide til å banke ballen inn i Thomas Myhres venstre hjørne, og med et gresk ledermål på hjemmebane, ble oppgaven vanskelig for Norge. Selv om det norske mannskapet gjorde et veldig godt forsøk.

For det var en god kamp av Norge. Totalt sett skapte vi flere sjanser enn grekerne, og spillemessig hadde vi også god kontroll. Særlig i 2. omgang.

Landslagssjefen var imidlertid tidvis misfornøyd med det norske laget i 1. omgang.

- Vi var litt langt ifra i starten, og det ble mye plass for grekerne i midtbaneleddet. 2. omgang var mye bedre. Da hadde vi full kontroll på kampen, og spillerne skal ha stor honnør for at de løftet seg, mente Hareide, som er drittlei hederlige tap.

Hellas har med lørdagens seier fått en solid start i Norges EM-pulje etter to ganger 1-0, og med ett har vi mistet overtaket i gruppen. For Tyrkia vant i Ungarn, og står også med to seire av to mulige.

Bedre målforskjell
Norge er imidlertid foran begge lag på bedre målforskjell. Men vi har også spilt én kamp mer.

Ole Gunnar Solskjær spilte en god kamp på topp for Norge. Han kom til noen sjanser, men klarte ikke å omsette dem i mål denne gangen.

- Det er litt irriterende. Men vi er veldig nær. I dag skulle vi hatt med oss poeng hjem. Men vi tar med oss prestasjonen fra denne kampen, sa han til TV3.

Det var for øvrig lenge usikkert om kampen kunne spilles lørdag kveld, etter at et ekstremt regnvær satte inn lørdag kveld. Kampen ble utsatt i tre kvarter, og kampen bar tydelig preg av de vanskelige spilleforholdene. Men de var ikke uforsvarlige.

John Arne Riise syntes Norge hadde fortjent minst ett poeng i denne kampen:

Vi fortjente mer etter den omgangen. Hadde vi hatt marginene på vår side, så skulle vi hatt 1-1. Gutta var veldig skuffet i garderoben etter at vi ikke fikk poeng. VI fortjente mer, sa han.

Her får du full oversikt over alle kveldens kamper.

Andre kamper i Norges pulje:

Moldova og Bosnia har spilt 2-2 lørdag kveld, etter at hjemmelaget ledet 2-0 til pause. Her er fakta fra den kampen.

Ungarn-Tyrkia endte 0-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere