Vi byr på en Mercedes og en Linedancer

Foto: Hesteguiden.com

Og gir ungdommen full tillitt som bankerkusker på Jarlsberg travbane fredag kveld.

08.10.10 16:10

Jarlsberg travbane ved Tønsberg inviterer til ni travløp fredag kveld og det skal kjøres to V5-omganger, løp 2-9. Det er en flott meny på Jarlsberg i kveld og både sportslig og spillemessig er det mye interessant, kvelden før den hyperspennende jackpotomgangen i V75 på Leangen travbane.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Les også fredag:
V75 jackpot Leangen: Håkon byr på to feite bankere
Øvrevoll ettermiddag:Treffer vi på bankeren igjen?
Oddstips: Slik tjener du penger på Drillos i kveld
Oddstips 2: To lag som har sluttet å score

Vi gir altså to av landets unge fremadstormende kusker full tillitt som bankerkusker. I V5-A spillet setter vi vår lit til Ole Johan Østre og 4 Racing Mercedes i V5-2A. Løpet er et såkalt ungdomsløp og ingen av de profesjonelle travtrenerne/travkuskene får delta i dette løpet. Kun ni hester til start og stor kvalitetsforskjell på hestene. Racing Mercedes har vist fine takter i hele sin karriere for sin trener Odd Arne Sagholen, men kanskje manglet det lille ekstra. Kom ut sist i ny regi (trenes nå av Bjørn Larsen) og gjorde en råsterk prestasjon ved å vinne fra dødens. Ole Johan er en av landets beste unge kusker og 21-åringen har allerede vunnet 33 løp i år og kjørt inn over en million kroner. Mot svært begrenset motstand tror vi er topp vinnersjanse for "Mredesen" og Ole Johan Østre. 6 Panter Neo er nok like bra på kapasitet, men svært usikker form og en meget urutinert kusk (Ernestas Tijunelis) gjør at vi stoler fullt og helt på Racing Mercedes.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5B-spillet var det vrient å finne en banker, men vi endte tilslutt opp med 2 K.L.M Linedancer i V5-4B. Hoppa som faktisk ikke har vunnet på 24 starter holder helt hysterisk form, og gjorde sitt beste løp noensinne i HoppeDerby sist. Kusk Truls Glittum (21 år) lette febrilsk etter luker nedover oppløpet, fikk den 100 meter fra mål, og hoppa fulgte altså vinneren Rita Sensation helt til mål. Fjerde sist var hoppa glimrende toer fra dødens i et V75-løp på Sørlandet (Ocean Crown vant fra tet) og nest sist gjorde hoppa en flott kvalifisering til hoppe-Derby fra dødens. Unge lovende Truls Glittum (15 seire i år) kjører med fin hånd og fra et perfekt andrespor bak bilen tror vi det bra sjanse for tet for Lindy Lane-hoppa, så får vi se hva Truls gjør når strie 7 Our Dream kommer utenfra. Uansett er hoppa sikret et flott løp fra sitt andrespor, og selv om det finnes bra konkurrenter synes vi det er dags for å prøve bankerspill på dama i kveld. Hun har tross alt møtt steintøff motstand i hele sin karriere. Og som et foreløpig tredjevalg og 18-prosenter er det fin verdi i hoppa både i V5-spillet og ikke minst i DD-spillet.

Tre hester gjør opp
I V5-A ser vi kun tre vinnerkandidater og de kjøres alle av toppkusker. 6 Torpa Jo blir spillernes og vår favoritt. Koste seg i lederryggen på Geir Flåtens Lia Oda sist og når Flåten for n'te gang kjørte oppløp nedover siste bortre og fikk stive bein nedover oppløpet avgjorde Torpa Jo lett fra rygg leder. Det var første gang ut i regi Sigbjørn Kolnes og hoppa er trolig forbedret i kveld, men treårige kladblodshopper er noe av det mest lunefulle som fins og vi var aldri inne på tanken om å bankerspille. 7 Kile Sjefen er trolig best på kapasitet, gjorde en strålende opphenting etter galopp sist til andre og har kusk Tom Erik Solberg los på Torpa Jo ut mot oppløpet er det en meget sannsynlig vinner, men galopprisikoen er overhengende. Derfor "sikrer" vi oss med travsikre og flinke 3 Alsaker Piril, som får Lars Anvar Kolle som makker i kveld. Også dette en litt vrang treåring, men har gjort fine løp på slutten. De øvrige kan vi ikke se vinne dette løpet, selv om 1 Gjømle Elli er et lite spørsmålstegn etter lang pause og 9 Eike Prinsen har en viss kapasitet (men var 20 meter bak Alsaker Piril 16/8).

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)
Program Jarlsberg
Hjemmeside Jarlsberg

Formkusk Tom Erik Solberg kjører vår favoritt i V5-3A i form av 5 Naomi Laser. Hoppa galopperte som toer på oppløpet nest sist (hadde ikke truet vinneren Eck Sensational) og gjorde et godkjent løp da. Sist syns vi hoppa var enda bedre og da den speedet voldsomt nedover oppløpet til enkel seier. Har kanskje ikke fordel av sprint, men i et lite felt blir det neppe posisjonsproblemer. 4 Pixie Garbo blir spillefavoritt etter jevne og fine løp den siste tiden, litt usikker på vinnerviljen til hoppa, men hun er et selvsagt kryss på kupongen. 3 Væsterbo Flare er løpets store outsider. Kommer nå ut i regi flinke Bjørn Dingstad og selv med en svært rusten programrad kan hoppa skrelle her. 2 Lill Q.C var veldig god nest sist, men skuffet litt sist. Fine betingelser i kveld. 6 Online Siem (begrenset hoppe), 1 Thai Victory (har møtt svært enkel motstand) og 7 Olivia Lykkegård (vant i skrotlag nest sist, veldig på det jevne sist) holder nok ikke klassen til våre favoritter, men kan vurderes på gardering.

Mye galopper
Et hoppeløp for kaldblodshester i lavt grunnlag er spillenøtten i V5-4A/V5-1B og det er voldsom kvalitetsforskjell på hestene. Det er umulig å ikke sette 8 Våler Frøkna først, selv om hoppa trolig liker seg best i tet. Var god vinner i V65 sist, men har tullet en del i startene føre det og har galoppert mye. Men på kapasitet er hoppa til Kolle best. I kamp med fireårshoppa 6 Troll Spika som kommer tilbake etter pause og prøveløp. Galopprisikoen er imidlertid over 80% og selv i prøveløpet måtte Spikeld-datteren til trener Per Dave Holtung innom galoppen. 10 Huldre Lykke og 11 Sør Bruden er begge i kategorien, fart og feil, og er seiersaktuelle dersom det klaffer underveis. Fra strek er både 3 Alma Kim og 4 Bertine Jenta i form, men er kanskje ikke gode nok likevel og fra tillegg smyger som alltid 9 Arjo Snella med og dersom forhåndsfavorittene roter seg bort, kan hoppa til Bjørn Steinseth plutselig være først.

Alle kan vinne
I V5-5A/V5-2B er den store favoritten 11 Art Kjarvald strøket og her er det mye å gripe fatt i. Over distansen 2609 meter kan dette nesten ende med hva som helst, da det kryr av kapasitetshester her med usikker form. Vi må prøve oss med 3 Gosen Tass først. Gjorde et solid løp første gang ut for dyktige Morten Louis Johnsen sist som toer bak vinnermaskinen Storm Eld. I dag bærer det nok til tet, og med Cato Antonsen som makker igjen, er det ikke utenkelig at Gosen Tass leder hele veien. På kapasitet er nok både 7 April Gnist og 8 Dan Pål istand til å fly rundt dette feltet og det samme gjelder forsåvidt 5 Spik Sjefen. 4 Willy Billy kjørte seg litt fast sist og ligger an til å bli favoritt. Willy Billy over 2609 meter, det høres ikke ut som en vinner men....12 Stumne Sirius vant over enkle hester sist og blir overspilt i dag etter vår mening og i et svært uoversiktlig løp tyr vi til helgardering.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en klink banker og en overdådig 30-oddser i V75-4 på Leangen

Vi er ikke veldig tilhengere av monteløp i V5, det blir for mye tilfeldigheter. Men i V5-3B er det ingen vei utenom og vinnerhesten 5 Rydell må jo bli favoritt etter sitt flotte comebak sist. 1 Hogsnesgutten gjorde et solid monteprøveløp og har en flott utgangsposisjon. 2 A.B Eldin har en god rytter og dokumentert form og både 3 Mørtvedt Per og 10 Havtroll er bra montehester.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Åpen finale
I V5-5B/DD-2 møtes varmblodshester i grunnlag like under millionen. 10 Star Star V. blir vår favoritt. Ungheststjernen er endelig i ferd med å finne tilbake til godtaktene og sist var Kolnes-traveren bunnsolid. 5 J.S. Sensation har varslet form lenge nå og står spennende til i kveld. 3 Lingo kan muligens sitte i tet, formen er utmerket. 1 Gary Victor har vært et stallskrik lenge, fra førstespor kan alt bli rett i kveld. 4 Super Fun er tung til slutt, det samme gjelder formtoppede 6 Orion De Goutier. Vi krysser også for 7 Mantra (har kapasitet), 8 Pompier (nå med Solberg) og 9 Image Crown (tøft imot, men toppform) i en spillemessig svært åpen V5-finale.

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program
Hjemmeside

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag