Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er bedre enn Aafk

Moldes superveteran Trond Strande (36) er ikke bekymret for den kommende sesongen, selv etter tap mot Aalesund

COLOR LINE STADION (Nettavisen) AALESUND - MOLDE 3-1: - Den første omgangen er vi langt fra fornøyde med. Både selvmålet og målet som kommer etter et uheldig utkast, vil jeg karakterisere som forferdelige.

- Men vi vinner andre omgang 1-0, så det er vi godt fornøyde med. Vi vet nemlig at vi er et bedre lag enn Aalesund, når vi får fart på spillet vårt, sier Strande til Nettavisen.

Forrige sesong var Trond Strande eldre enn både lagkaptein, trener og direktør i sin egen klubb.

Men han vil ikke innrømme at mangel på erfaring var årsaken til nedrykket i fjor.

- Jeg tror vi må være enige om at forrige sesong er at avsluttet kapittel, og det vil jeg ikke rippe opp i. Men jeg kan fortelle at jeg er veldig fornøyd med Kjell Jonevret som trener. Laget er nå like bra både på og utenfor banen.

- Er det viktig at laget er bra utenfor banen?

- Ja, det er veldig viktig! Kjell og hjelpetrener Tore Hagh er et team som gir selvtillit til spillerne, og vi har gjort det bra i treningskampene.

- Fra Molde by opplever vi forventning, og det er jo tegn på at vi har gjort noe riktig, sier Strande.

- Er du spent på hvordan det vil være å spille i Adeccoligaen?

- Nei, jeg er ikke spent. Vi har gjennom treningskampene i vinter bevist at vi har en bred og god stall, så utfordringen å spille i nest øverste divisjon skal vi takle.

Mens Strande har gått skadet i vinter, har 16-åringen Fredrik Solberg vikariert med bravur på MFKs høyre back.

- Jeg kunne vært faren hans, ler Strande, som mangler tre måneder på å være 20 år eldre enn sin konkurrent.

- Men det er kjempegreier med Fredrik, og med slike flotte karer i a-laget, hever jeg meg også. Det er nemlig ikke bare de yngre som lærer av de eldre, skal jeg si deg.

- Hvor lenge holder du på?

- I utgangspunktet gir jeg meg ved sesongslutt, men jeg liker jo å spille fotball, så vi får se hva kroppen tillater. Dersom vi rykker opp i år, og Roar Strand gir seg, kan det jo hende jeg blir den eldste i Tippeligaen neste år, flirer Strande.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai