Gå til sidens hovedinnhold

«Vi er bedre enn Barcelona»

Leyton Orient er i ekstase etter at et sent mål sikret omkamp mot Arsenal.

LEYTON ORIENT - ARSENAL 1-1:

53 ligaplasser skiller lagene, men Leyton Orient spilte uavgjort og sikret seg omkamp mot Arsenal.

En sen scoring av innbytter Jonathan Tehoue sørget for at Leyton Orient-fansen gikk av skaftet, og etter kampen kunne man høre supporterne synge:

«Vi er bedre enn Barcelona», noe som jo er logisk ettersom det spanske laget ble slått av Arsenal i Champions League på onsdag.

- Dette er det magiske ved fotballen. Vi var underdogs, men klarte å oppnå et uavgjortresultat. Man må alltid ha troa - når man går ut på banen kan man ikke tro at man skal tape, sa matchvinneren Jonathan Tehou etter kampen ifølge BBC.

Frustrerte Arsenal
Det var et noe B-preget Arsenal som stilte, men de var fortsatt store favoritter i søndagens kamp. Som ventet hadde Arsenal det meste av banespillet i den første omgangen, men gjestene klarte ikke å utnytte ballbesittelsen.

Leyton Orient lukket rommene, var disiplinerte og klarte å sørge for at Arsenal ikke kom til mange sjanser. Til pause var stillingen 0-0.

- Vi visste det ville bli tøft, og at vi ville være under press, men det er det denne cupen handler om. Når det var 0-0 til pause sa vi at hvis vi får en sjanse, må vi ta den. Og det gjorde vi, sa Leyton Orient-midtstopper og tidligere Arsenal-spiller Ben Chorley.

Andre omgang fortsatte i samme stil, men i det 53. minutt klarte Tomas Rosicky å sprekke nullen. Han scoret sitt første mål på over et år på en heading fra et Bendtner-innlegg.

Sjokkerte like før slutt
Rett etter scoringen var Leyton Orient mer med i kampen, men etter hvert fikk Arsenal kampen inn i sitt ballbesittende spor igjen.

Men like før slutt eksploderte det på Brisbane Road.

Ett minutt før full tid fikk innbytter Jonathan Tehou fikk kranglet seg igjennom Kieran Gibbs og Ignasi Miguel og banket ballen i mål under Manuel Almunia i Arsenal-buret.

Arsène Wenger vil garantert ikke være fornøyd med forsvarsspillet i den situasjonen, men det bryr ingen i Leyton Orient seg om.

Kan møte Manchester United
I Orient-garderoben etter kampen kunne man se spillerne feire som de hadde vunnet cupen.

League One-laget har sikret seg en meget lukrativ omkamp på Emirates Stadion, og en opplevelse de vil huske for livet.

Og hvis bomben skulle smelle en gang til, vil de møte Manchester United på Old Trafford i kvartfinalen.

Kvartfinalene i FA-cupen:

  • Stoke - West Ham/Burnley
  • Manchester City/Aston Villa - Everton/Reading
  • Birmingham - Fulham/Bolton
  • Manchester United - Leyton Orient/Arsenal
HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på hundrevis av filmer fra Disney, Pixar, Marvel og Star Wars