Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er det beste laget i verden

RadioShack-rytterne er klare for å gi Saxo Bank og BMC en leksjon.

Alle vet at RadioShack Nissan kommer til å bli et av verdens beste lag neste sesong.

Fredag ble sammenslåing av Leopard og RadioShack presentert i Luxembourg. Med Chris Horner, Andreas Klöden og Schleck-brødrene på lønningslista er det liten tvil om at laget kommer til å kjempe i toppen av Tour de France.

De mange tempokilometerne i neste års tour har derimot gjort at flere mener Andy heller burde satse på giroen. Både Alberto Contador og Cadel Evans er nemlig langt bedre på tempo, og vanskelig å riste av seg i fjellene.

Les også:- Kjør giroen, Andy

Det sterkeste laget
- Alberto Contador og Cadel Evans er begge veldig sterke i Tour de France, men begge har en svakhet, og det er deres lag, sa Johan Bruyneel ifølge dhnet.be.

- Vår styrke er nettopp styrken av våre ryttere.

Sportsdirektør Dirk Demol er enig med sin landsmann.

- På papiret er Alberto Contador den beste rytteren i tourene over tre uker. Men sykling er en lagsport, og det er sant at laget hans ikke er det sterkeste.

Også veteranen og en av RadioShacks jokere, Andreas Klöden, mener at laget ikke står tilbake for noen andre.

- Vi har det beste laget i verden, mener tyskeren.

Et vanvittig potensiale
En annen rutinert rytter er Chris Horner. Amerikaneren er 40 år, men blir bare bedre og bedre. Det kan vise seg at ringreven blir en viktig mann for Schleck-brødrene neste sesong.

- For de store touren har Saxo Bank og BMC ganske dårlige lag. I alle fall i forhold til oss. Vi vil bruke vår kollektive overlegenhet til å isolere Contador og Evans, sier rytteren som er født i Japan.

Fränk Schleck er helt enig med sine lagkamerater om hvem som har det sterkeste laget.

- På papiret ser vi helt klart ut som det sterkeste laget av alle. Nå må vi gå ut å bevise at vi er det sterkeste laget. Vi har definitivt et stort potensiale. Vi kan vinne både klassikere og treukersritt. Jeg tror vi vil være tilstede hele året, sa Fränk ifølge Velonation.

Se bilder fra presentasjonen her!

Mannen de fleste snakker om for tiden er selvfølgelig Andy Schleck, tre ganger nummer to i Tour de France. 26-åringen ser frem til å jobbe med Johan Bruyneel, samt lagets mer erfarne ryttere.

- Det er en ære å jobbe med ham (Bruyneel). Jeg anser fortsatt meg selv som en ung rytter, og jeg er sikker på at jeg kan lære av Horner og Klöden. I alt har vi et utrolig sterkt lag til Tour de France, sa lillebror Schleck på presentasjonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik skal de slå Evans og Contador
Johan Bruyneel har vunnet Tour de France ni ganger, som sjef for Lance Armstrong og Alberto Contador. I år jakter han sin tiende seier, og det er trolig ingen Andy Schleck å se på startstreken i Giro d’Italia.

- Man må slutte med historiene om at Andy ikke kan vinne touren. Touren kan vinnes eller tapes på hvilken som helst dag. Vår store fordel er at vi har det sterkeste laget, og menn som Evans og Contador kan isoleres, da de har svakere lag rundt seg, sa sjefen selv ifølge wielerupdate.nl.

- Jeg har alltid ønsket å jobbe med Schleck-brødrene, og jeg har fulgt dem siden de kom inn i sporten. De er ekte klatrere, men tempoferdighetene må bli bedre, og det er noe vi jobber med. Jeg er sikker på at vi får en flott sesong.

Det er imidlertid ikke kun Tour de France som gjelder for laget. Med fire pallkandidater til Tour de France er det lett å glemme de andre. Laget har også Fabian Cancellara, som er revansjesugen etter en skuffende sesong.

- Jeg ser frem til den nye sesongen. Vi har en god blanding, og jeg er sikker på at jeg vil få mer bistand i finalen av klassikerne i år, sa sveiteseren ifølge Niuewsblad.

Hittil har både Jaroslav Popovitsj og Daniele Bennati ytret et ønske om å hjelpe Cancellara på brosteinen i april.

Johan Bruyneel er også klar over at det ikke bare er Tour de France som teller.

- Det er ikke bare touren som teller. Vi har et lag som kan kjempe på alle fronter, inkludert klassikere. Likevel er touren det store målet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken