NEW YORK (Nettavisen): Grunnserien i National Hockey League (NHL) er ferdigspilt. De 30 lagene gjorde unna 48 kamper hver i løpet av 100 dager.

14 av lagene tar nå ferie. 16 spiller videre i kampen om et av idrettsverdens mest omtalte trofeer – Lord Stanley’s Cup.

Mats Zuccarello og New York Rangers ble nummer seks i den østre avdelingen. NHL er som kjent delt inn i to avdelinger, og de åtte beste lagene i hver avdeling skal nå kjempe om å bli avdelingsvinner.

Vinneren av øst møter så vinneren av vest i selve Stanley Cup-finalen.

- Må være på topp
Veien dit startet mot Washington Capitals for Rangers’ del. En tøff motstander, men Rangers slapp i det minste grunnseriens desidert beste lag i øst, Pittsburgh Penguins.

Mats Zuccarello mener Rangers også tilhører eliten.

- Jeg føler at når vi er som best, så er vi blant topplagene. Hver sesong går jo opp og ned, og er man ikke på topp, så taper man. Vi tapte mot Florida, som på papiret er det dårligste laget, men vi tapte fordi vi ikke var på topp, og da ser du at man må være på topp hver kamp, sier Zuccarello til Nettavisen.

Formidabel motstander
Washington er et av de virkelige formlagene i NHL, med åtte seirer på sine ti siste kamper og seier i 15 av de 20 siste.

Superstjernen Alexander Ovetsjkin har funnet seg til rette under trener Adam Oates, Nicklas Bäckström har ristet av seg en svak start, Marcus Johansson har tatt et nytt skritt i sin utvikling og Mike Green ligner på den stjernebacken han var for noen år siden.

Selv har New York Rangers vunnet sju av sine ti siste kamper, men så spilte de også sju av disse kampene mot lag som ikke kom til sluttspillet.

Kjemien på plass
Trener John Tortorella ser imidlertid ut til å ha funnet en velfungerende førsterekke med kombinasjonen Rick Nash, Brad Richards og Mats Zuccarello. Og rekken til Derek Stepan, Ryan Callahan og Carl Hagelin har fungert lenge.

- Stepan, Cally og Haggs har vært en veldig god rekke. Vi har splittet den opp iblant for å få andre spillere i gang, men vi kommer stadig tilbake til den. Jeg bruker den ofte mot andre lags beste linjer og forhåpentligvis kan det fortsette, sier John Tortorella.

Det blir spennende å se hvordan det går når disse to lagene møtes i sluttspillet for fjerde gang på de siste fem årene. Washington har vunnet to av de tre foregående duellene.

- Stolt av laget
Tortorella har tro på sine karer.

- Ja, jeg liker det laget her veldig godt. Vi har fått stabilisert oss etter å ha fått orden på andre- og tredjerekka. Vi gjorde noen bytter, vi hentet Zuccarello og Ryane Clowe, og det har hjulpet oss.

I fjor var New York Rangers et utpreget defensivt lag, som satset på og ofte lyktes med å vinne målfattige kamper. Grunnmuren består fortsatt av defensive fibre, men laget har mer å by på offensivt.

- Jeg vet ikke helt hva identiteten til laget er. I fjor visste vi det, men dette laget er annerledes. Det viktigste er at vi har stabilisert oss. Tidligere i år hadde vi problemer med å spille 60 minutter og det var vanskelig, men vi fortsatte å kapre poeng. Jeg er stolt av dem, det er et godt lag, mener Tortorella.

Slik ser første runde ut for Rangers:
01.30 natt til fredag 3. mai:
Washington - NY Rangers

18.30 lørdag kveld, 4. mai:
Washington - NY Rangers

01.30 natt til tirsdag 7. mai:
NY Rangers - Washington

01.30 natt til torsdag 9. mai:
NY Rangers - Washington

01.30 natt til lørdag 11. mai:
Washington - NY Rangers (Hvis nødvendig)

Søndag 12. mai (start ikke bestemt):
NY Rangers - Washington (Hvis nødvendig)

Natt til tirsdag 14. mai (start ikke bestemt)
Washington - NY Rangers (Hvis nødvendig)

Alle kampene sendes direkte på Viaplay.no.