Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er et bunnlag uten ny spiss

- Aalesund er klart svekket, sier Kjetil Rekdal.

HTML EMBED

I fjor ledet han Aalesund til 4. plass.

Så ble planene lagt for å bygge videre på den prestasjonen slik at klubben skulle kunne gjenta det hele i 2011.

Men desember ble ikke helt som Kjetil Rekdal forestilte seg.

Rett før jul lot klubben nemlig Tor Hogne Aarøy dra til Japan, som takk for lang og tro tjeneste, men det sørget samtidig for at alle Rekdals ble planer snudd på hodet. Han hadde jobbet for å hente inn en spiss som kunne spille sammen med Aarøy. Så måtte han plutselig tenke nytt.

Helt nytt.

I løpet av kort tid hadde Aalesund nemlig mistet Tippeligaens trolig beste keeper, Anders Lindegaard, til Manchester United, nimålscorer fra 2010, Alexander Mathisen, til Lierse, playmaker Johan Arneng, til svenske Syrianska og altså Aarøy til Japan.

Urolig
– Vi er svekket, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

– Og får vi ikke inn en ny spiss så blir vi et bunnlag.

Kjell Rune Sellin er hentet fra Rosenborg som direkte erstatter for Mathisen. Follos Edvard Skagestad gir midtstopperne ekstra konkurranse. Dessuten har Aalesund bestemt seg for å satse på lovende Sten Grytebust som erstatter for Lindegaard.

Men ellers?

Jason Morrison, som spilte for Strømsgodset høsten 2010, er så godt som klar. Det er kun den medisinske testen som gjenstår.

Men spissplassen er en real hodepine.

– Først mistet vi Alexander Mathisen. Han scoret ni mål i fjor. Så mistet vi plutselig Tor Hogne rett før jul. Han scoret 12 mål i fjor. Der forsvant plutselig 21 av målene våre, og spesielt det med Tor Hogne, rett før jul, det var brutalt. Hadde vi visst om dette i september ville det være én ting, men nå hadde vi planlagt alt med Tor Hogne. Derfor må vi ha en ny spiss, og den spissen må være et klart førstevalg på topp, sier Rekdal til Nettavisen.

– Men heldigvis forstår også klubben det. Vi kommer derfor til å hente en ny nummer én-spiss. Det er garantert, sier han.

– Hva om dere ikke klarer å finne ny spiss?

– Da blir vi et bunnlag.

– Er du bekymret?

– Bekymret blir feil ord å bruke. Jeg vil heller si at jeg ikke er rolig før ting er på plass.

Lindegaard-salget hjalp
Men selv om Aalesund akkurat nå er svekket i forhold til fjoråret, understreker Rekdal at det langt ifra er noen krisestemning.

– Klarer vi å erstatte Johan (Arneng) og Tor Hogne (Aarøy), så får vi et greit utgangspunkt. Får vi inn Morrison – eller en annen midtbanespiller – for Arneng så vil vi ha en veldig solid midtbane. Så ser vi også etter en spiss som kan være mer komplett enn det Tor Hogne var. Vi får ikke inn en spiss som var like ekstrem som ham, men vi kan få inn en spiss som kan bety mye for Aalesund.

Rekdals trøst er at alle salgene, spesielt det av keeper Lindegaard til Manchester United, har gitt klubben muligheter til å handle på overgangsmarkedet. Rekdal avviser at klubben har mulighet til å hamle opp med de andre norske toppklubbene på overgangsmarkedet, men ser at klubben kan bruke litt mer på en ny spiss enn de ellers ville kunne gjort.

– Kjedelig å bygge opp laget på ny?

– Sånn er fotballen. Jeg vil ikke kalle det kjedelig. Jeg vil kalle det en utfordring. Men selvfølgelig, jeg skulle gjerne beholdt alle spillerne fra i fjor, bygd laget videre og kjempet om det samme én gang til. Nå har vi tatt ett eller to steg tilbake. Så får vi se hvor fort vi kan ta steg fremover igjen. Vi har jo også en masse unggutter som er på vei opp, men det er nok lit tidlig å forvente at de skal prestere på Tippeliga-nivå.

Klassespiller
Én spiller har Rekdal stor tro på før 2011-sesongen: Michael Barrantes Rojas (27) fra Costa Rica.

– Han kom midt i sesongen i fjor, og det er ikke alltid det enkleste. Men han scoret mot Viking og Rosenborg på tampen av sesongen. Nå får han en hel vinter på seg. Han kommer til å vise at han er en klassespiller. Det er jeg sikker på, sier Aalesund-treneren.

Aalesund reiste lørdag på to ukers treningsleir til Gran Canaria og Puerto Rico. Senere skal de møte Wisla Krakow i Copa del Sol-turneringen på La Manga i slutten av januar.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken