Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er et fantastisk par

Vicenzo Nibali slår tilbake mot spekulasjonene om interne stridigheter.

Tirsdag sikret Vicenzo Nibali seieren i Tirreno-Adriatico. En skulle kanskje tro at det gjør at han nyter seieren noen dager, men slik er det ikke.

Allerede lørdag stiller Nibali på et knallsterkt Liquigas-lag i Milano-San Remo. Rittet er det første av fem monumentsklassikere i sykkelsporten.

Under Tirreno-Adriatico har flere hevdet at det ble oppvask på kammerset i Liquigas. Bakgrunnen er at lagkamerat og allrounder Peter Sagan kjørte inn Nibali i finalen på den fjerde etappen.

Nibali slår tilbake mot spekulasjonene.

- Peter og jeg er et fantastisk par, sier Nibali til Gazzetta dello Sport, ifølge Cyclingnews.

- Han vil spille ut kortene sine i spurte og han må være veldig god for å slå Cavendish. Jeg vil prøve på noe tidligere. Vi må gjøre rittet så hardt som mulig, men jeg er overbevist om at vi finner noen allierte til å få det til. Det er sikkert at jeg må finne på noe for å vinne, men en vanskelig utfordring motiverer meg, forklarer Nibali.

Verdens lengste proffritt
Rittet er det lengste på kalenderen med hele 298 kilometer. Store deler av løypa er flat, men det er noe knekkere på slutten som svir etter mange mil på sykkelen. Det er her Nibali håper å kunne utgjøre en forskjell.

Foruten Sagan og Nibali stiller Liquigas med blant annet Daniel Oss og Elia Viviani. Oss har flere ganger vist lovende takter i ulike typer klassikere. Samtidig er han en solid opptrekker og avslutter. Viviani hadde en glimrende sesong i 2011 og har også innledet sterkt i 2012.

Men Viviani har på langt nær de samme merittene som Peter Sagan. Derfor må nok Oss og Viviani finne seg i å være hjelperyttere på lørdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- NIbali kan vinne
En som har god tro på Liquigasgjegen er TV2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg. Optimismen forutsetter at laget har en solid plan.

- Det er mye bra raketter å fyre av. De har jo muligheten til å angripe oppover, nedover og bortover! Men de må ha en skikkelig plan. Det tror jeg det som skjedde i Tirreno beviser. De må sette seg ned å løse den kabalen, og finne ut hvordan de kan få mest ut av de fire. Det er viktig at de fire, selv om de har en plan, er ærlige underveis. Skal et så sterkt lag får mest mulig ut av det, må alle være ærlige underveis, forteller han til procycling.no.

- Nibali kan vinne, men selv om han angriper samler det seg ofte mot slutten uansett. Det er nede på sletta det avgjøres. Hvis de kan være i flertall der, så må de vite hvem som skal gjøre hva. Bortsett fra NIbali kan alle de tre andre vinne en spurt, avslutter Stoltenberg.

procycling.no er til stede i Italia fra og med torsdag. Hold dere oppdatert på de norske rytterne hos oss daglig! Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen stiller til start i La Primavera!

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken