BESANCON (procycling.no): Skys superduo så ut til å ha englevinger under den 41,5 kilometer lange tempoetappen fra Arc-et-Senans til Bescancon.

Mens en vanligvis temposterk Cadel Evans opptrådte som en punktert melsekk, viste Bradley Wiggins og Chris Froome hvor rått tempodisiplinen kan utføres.

Wiggins vant – i gul trøye – og plusset 1 minutt og 43 sekunder på sikkerhetsbufferen mot BMC-kapteinen. Lagkameraten var bare 35 sekunder bak, og ligger 14 sekunder bak Evans i sammendraget.

Les også: Sky knuste konkurrentene

Rotet det til i Spania
Med Sky-lagets schizofrene opptreden i fjorårets Vuelta a España friskt i minnet, ville mange journalister nå vite hvordan britene skal sjonglere laget rent taktisk på veien mot Paris.

I fjor var Froome åpenbart i best form av de to, men brukte mye krefter på å nøytralisere angrep mot Wiggins underveis.

Til slutt lå likevel 27-åringen på andreplass i rittet. Wiggins var da dyttet ned på tredje, mens Juan José Cobo tok den spanske tronen.

- Dere kan glemme slikt prat
Ledelsen i Sky-laget gjentar like fullt at det enn så lenge kun eksisterer én plan på stjernelagets taktikktavle.

- Er det mer komplisert når dere har to å kjøre for?

- Nei, dere kan bare glemme slikt prat, vi er her for å vinne touren. Vi startet denne reisen med ett mål for øyet og det var å vinne rittet med en britisk rytter. Vi har lagt sten for sten, og det er fortsatt det opphøyde målet vårt. Det handler ikke om å få flere ryttere på podiet, vi er her for å vinne touren.

- Vi setter alt inn på Bradley. Froome er god nok til å vinne denne touren, dersom vi ikke kan kjøre for Brad. Men nå legger vi alt inn på ham, sier hovedtrener Shane Sutton til procycling.no.

Punktering ødela for Froome
Noen meter til høyre for ham sto Sean Yates og hudflettet en dansk journalist som dristet seg til å stille spørsmålstegn ved det samme.

- Jeg tror alle medlemmer av Sky-troppen her nede uttaler hva målet er, og det er å vinne Tour de France. Det er et dumt spørsmål, og da får du et slikt svar tilbake, svarte Yates.

Oppover den siste bakken mot La Planche des Belles Filles var det Froome – og ikke lagkapteinen – som hentet hjem etappeseieren.

Hadde ikke den kenyafødte briten tapt halvannet minutt (på grunn av en punktering) på den første etappen mot Seraing, hadde Sky-laget også hatt to ryttere på toppen av sammenlagtlista foran den første hviledagen.

Det er selvsagt også Yates klar over:

- Det er riktig at han hadde vært nummer to i sammendraget, men det er likevel ikke målet vårt. Målet vårt er å vinne touren, gjentar han.

Snakkesalig Wiggins
All makt legges altså til Bradley Wiggins. Den råsterke temporytteren slanget av gårde i målområdet i den franske festningsbyen, i sekundene etter at han tok sin aller første etappeseier i touren.

Under den obligatoriske pressekonferansen som fulgte, var Wiggins faktisk dagens mest snakkesalige mann hva angår «det interne hierarkiet» i Team Sky.

- Vi skal fortsette å gjøre det vi har gjort fra starten av denne sesongen. Jeg og Chris har samarbeidet godt hele sesongen. Da jeg krasjet ut av fjorårets ritt, hadde vi ikke en back up-plan. Det har vi hatt hele veien i år, påpeker han.

- Vi skal fortsette i det samme sporet utover rittet og holde ham i en god posisjon. Jeg tror ikke vi hadde planlagt for å ha to av de tre beste i sammendraget. Det blir opp til Dave (Brailsford, den øverste Sky-sjefen) å styre dette. Om vi skal ofre en av oss, eller om vi skal forsøke å få to mann på podiet i Paris.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vrooooooom fra Froome
Froome var heller ikke spesielt fornøyd med å bli snakket opp som en av favorittene til å vinne årets Tour de France, selv etter monsterprestasjonen i Bescanson.

- Kommer du til å justere din egen målsetting etter dette?

- Nei, Bradley viste det igjen i dag. Han presterte en fantastisk tid. Det er alt for ham i øyeblikket. Jeg hadde elsket å være der oppe, men om jeg blir nummer fem, åtte eller ti, og jeg vet jeg har gitt alt, kommer jeg til å være fornøyd med det, sier den lojale hjelperytteren til procycling.no.

- Hva betyr det å få to minutter i sekken på Cadel?

- Det setter oss i en veldig god posisjon, men det er langt igjen. Vi får se.

«Den feite dama er ikke i bygningen»
Og bare så det er nevnt, verken Froome, Wiggins eller noen andre i Sky-laget tar noe som helst for gitt etter en tredel av årets tour. Rundt hver eneste sving lurer en potensiell fare i denne risikosporten.

«Wiggo» uttalte til det kjedsommelige at ingen ting er avgjort på tross av semi-knockouten på Evans mandag ettermiddag.

- Vant du Tour de France i dag?

- Nei, det er ikke over før den feita dama synger. Og hun har ikke entret bygningen ennå. Man kan fortsatt ha en dårlig dag, eller bli syk en dag, og så snur alt. Cadel kommer ikke til å gi seg før han er i Paris.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BMC: - Dette er ikke over
Stemningen var ikke spesielt høy i BMC-leiren. Cadel Evans var nok lettet da han ble tatt ut til antidopingkontroll, og dermed slapp unna det halsende korpset av fotografer og TV-reportere.

Men rundt ham var det lite som tydet på resignasjon i uttalelsene det amerikanske laget ga til pressen.

- Vi skulle gjøre en god tempo her i dag med Tejaay og Cadel. Vi tok mye tid på mange konkurrenter, men vi tapte også til to av dem, oppsummerte sportsdirektør John Lelangue med svetteperler i pannen.

- Hva betyr dette for resten av touren?

- To minutter på to uker, vi har tid.

- Det er ikke slutt ennå?

- Nei, hadde det vært det, hadde jeg vært tilbake hjemme allerede.

- Cadel i gult i Paris
Likesom Wiggins har Froome, har også Evans råsterke Tejay Van Garderen.

Ungdomsrytteren lå an til å slå Fabian Cancelleras sluttid underveis, men måtte til slutt ta til takke med fjerdeplass. I mål var han 37 sekunder bedre enn sin egen lagkaptein.

På tross av det serverte han følgende melding til TV 2 reporter i etterkant av tempoetappen.

- Jeg er helt sikker på at Cadel kjører i gult i Paris. Helt sikker, meldte Van Garderen selvsikkert.