Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke farlig tynne

Hoppsjef Jan Erik Aalbu liker svært dårlig at vekt og slankepress er kommet i fokus etter Sigurd Pettersens utrolige seirer i hoppuka.

Ifølge VG anklager den østerrikske topphopperen Martin Höllwarth den norske suksesstreneren Mika Kojonkoski for å være ekstremt opptatt av vekt.

Vekten tatt i betraktning, er han slett ikke imponert av Sigurd Pettersen.

- Veldig synd
- Det er moro at de andre landene er opptatt av Norge for en gangs skyld, men vi liker dårlig at fokus kommer på vekt. Det er veldig synd. Riktig vekt er bare én del av det å hoppe bra på ski. Akkurat som teknikk, styrke og hurtighet er andre viktige deler, sier hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- De norske hopperne er naturlig friske og sunne, og som alle andre toppidrettsutøvere er vi opptatt av kosthold og det å spise riktig. Men vi har dyktige folk til å passe på og hjelpe oss med dette. Folk som har utdannelse på feltet, kosthold- og ernæringseksperter hos Olympiatoppen, legger han til.

- Ville ikke blitt skremt
Nordmennene mener at beskyldningene kommer fordi de har suksess, og utlendingene sliter. Akkurat som dopingbeskyldningene har haglet mot de beste nordmennene innenfor langrenn og skiskyting.

- Ville jeg blitt skremt hvis jeg så Sigurd Pettersen i bar overkropp?

- Jeg blir i hvert fall ikke skremt, og jeg er jo sammen med gutta, sier Aalbu.

- Ville han hoppet like langt hvis han veide to kilo mer?

- Det er vanskelig å si. Vekt betyr selvsagt noe, men hva en kilo fra eller til betyr er det umulig å si noe om i et enkelttilfelle, sier han videre.

- Hvorfor offentliggjør dere ikke vekten til de norske hopperne?

- Det vil vi ikke. Vi er redd det skal bli misoppfattet. Men jeg tror ikke at vi er noe tynnere enn konkurrentene våre, sier Aalbu.

- Hva skjer hvis noen av hopperne går under en viss vektgrense?

- Ser vi at det er fare på ferde vil jeg selvfølgelig tro at den hopperen blir tatt til side. Men det er viktig å få frem at hvis man blir for tynn, så hopper man heller ikke langt. Og at vi har kyndige folk til å passe på at hopperne har idealvekten sin som hopper, sier Aalbu.

- Se på meg
Før han innrømmer at Mika Kojonkoski har peiling på slanking.

- Bare se på meg. Jeg har jo gått ned 20 kilo etter at jeg møtte Mika, sier Aalbu og gliser.

De norske hopperne har hviledag fredag. Fredag formiddag var de på vei for å avreagere med å stå på ski. Lørdag er det så trening og kvalifisering før søndagens renn i Innsbruck.

Kommentarer til denne saken