Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke favoritter

Men Tomas Northug har fått klar beskjed om at det kun er gull som gjelder.

SØRKEDALEN (Nettavisen): Sykdomsforfall fra John Kristian Dahl gjør at det fredag for første gang blir to blad Northug i en NM-stafett i langrenn.

Tomas (19) og Petter (24) Northug utgjør Strindheim ILs representanter når del to av NM innledes med lagsprint på Tolga.

- Det blir spesielt og det blir spennende, sier Petter Northug til Nettavisen.

At brødrene fra Mosvika er favoritter, vil han imidlertid ikke være med på – selv om yngstemann er nybakt juniorverdensmester og han selv er verdens raskeste skiløper.

- Klart vi går for gull
- Vi er ikke favoritter. Husk at vi møter mange gode lag, sier Petter Northug – og ramser opp Skogn IL med Eldar Rønning og Johan Kjølstad og Rustad IL med brødrene Øyvind og Anders Gløersen. Sistnevnte vant sprinten under Prøve-VM i Holmenkollen for halvannen uke siden.

Men om storebror toner ned favorittstempelet utad, er det helt andre ting som sies på interne møter i Team Northug.

- Petter ringte meg tirsdag. Da var det klar beskjed om at hvis det skulle være noen vits i å stille opp, måtte vi gå for gull. Så det er klart vi går for gull, sier Tomas Northug til Nettavisen.

Juniorcupen viktigst
Yngstemann på laget slet med magesjau tidligere i uka, men mener formen er på vei tilbake.

Og det bør den være, for fredagens lagsprint er bare oppvarming til det som skjer resten av helga. Juniorverdensmesteren skal nemlig prøve å sikre seg både junior-NM-gull i sprint lørdag og sammenlagtseier i juniornorgescupen søndag.

- Det er mye viktigere for meg, sier Tomas Northug.

Om det blir mer enn ett renn for Petter Northug på Tolga, er ennå usikkert. Han går ikke lørdagens NM-femmil for enhver pris.

- Det blir å kjenne på beina etter fredagen før jeg tar den endelige avgjørelsen, sier han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken