Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke redde for å få noe i ballene

Slik dro Molde i land seieren mot Tromsø.

MOLDE - TROMSØ 1-0:

MOLDE (Nettavisen): Molde tok ledelsen etter et selvmål av Steffen Nystrøm allerede etter fire minutter, men klarte ikke å sette spikeren i kisten mot Tromsø.

- Vi fikk ikke det andre målet som hadde avgjort kampen. Da blir det tøft. Vi spiller med høy risiko, og vi har lyst til å styre. Jeg har lyst til å sende folk i angrep, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Molde presset Tromsø på Aker stadion, men den nedrykkstruede klubben hadde også sine sjanser til å utligne. En feil av Vegard Forren gjorde at Morten Moldskred kom alene med keeper. Bare et helhjertet returløp av Even Hovland forstyrret Tromsø-spissen.

Ballene
Også på slutten av andreomgang kom Tromsø til mange farlige sjanser. En god Ole Söderberg i Molde-buret hindret scoring.

- Siste kvarteret sender de alle mann i angrep. Da blir det en helt annen type fotballkamp. Det blir mange dueller. Vi sender Daniel Berg Hestad innpå for å kontrollere inn, forklarer Solskjær.

Sammen med veteranen Berg Hestad kjempet Molde-mannskapet iherdig for å karre med seg alle de tre poengene hjem.

- Det er noe vi har jobbet mye med. Vi må være tøff foran boksen og vi må blokkere skudd. Vi kan ikke være redde for å få noe i ballene eller i masken, for den smerten går over. Det å slippe inn et mål på slutten fordi noen snur ryggen til – det går ikke over.

- Beroligende effekt
Og at nettopp Daniel Berg Hestad blir byttet inn når de andre spillerne blir litt stresset, er ikke tilfeldig, ifølge Ole Gunnar Solskjær.

- Daniel kommer inn og ror det litt i land for oss. Han har en beroligende effekt på alle rundt seg. Derfor var det ikke et tilfeldig bytte, forteller den tidligere Manchester United-spissen.

En av dem som imponerte aller mest for Molde, var den tidligere Lillestrøm-spissen Fredrik Gulbrandsen. Han var ikke helt enig i at han ikke fikk kreditert selvmålet til Steffen Nystrøm som sin egen scoring.

- Jeg synes jeg skal ta målet, jeg har lyst på det i alle fall. Det viktigste er uansett at vi tar tre poeng, men egentlig burde vi punktert kampen før. I førsteomgang har vi en del sjanser. Heldigvis klarer vi å ro det i land, forklarer Fredrik Gulbrandsen til Nettavisen.

Jobber med avslutninger
Spissen hadde bare scoret ett mål for Lillestrøm i løpet av årets sesong da Molde signerte han i sommer, i en overgang som var veldig kontroversiell blant kanari-fansen. Nå står han med seks mål for sin nye arbeidsgiver.

- Det er vanskelig å si om jeg er i min beste form noensinne nå. Jeg scorer i alle fall mål. Jeg føler meg pigg, laget er veldig bra, og det er gøy å spille fotball for tiden. Jeg har jobbet mye på feltet med bevegelser og avslutninger, avslutter Fredrik Gulbrandsen til Nettavisen.

Ole Gunnar Solskjær er også fornøyd med sin nummer åtte.

- Du ser arbeidsmoralen og laginnsatsen hans. Fredrik Gulbrandsen er et forsvarsledd alene. Jeg har aldri sett han i bedre form, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

LES OGSÅ: Kampreferat

Kommentarer til denne saken