Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke sjenerte på landslaget

Marit Bjørgen om sine hyppige dobesøk.

Marit Bjørgen struttet av selvtillit da hun snakket om kosthold og tro på egne verdier onsdag.

Om få dager starter OL-sesongen for fullt med en treningssamling i høyden. Der kommer Bjørgen også til å putte i seg mange måltider om dagen. Det må til skal hun komme seg helskinnet gjennom blodslitet hun utsetter seg for i jakten på triumfer internasjonalt.

- Jeg har alltid spist akkurat det jeg har hatt lyst og har alltid spist meg mett til alle måltider. Jeg har vært opptatt av å få nok næring i kroppen slik at jeg skal tåle de lange og harde treningsdosene jeg må gjennom, forklarte Bjørgen.

I tillegg er hun best i å få i seg drikke. Det gjør at hun ofte må tisse på de merkverdigste steder.

- Men vi er ikke så sjenerte på landslaget vårt. Det går bra, sier hun.

Foredrag
Bjørgen har aldri vært opptatt av hvor mye hun veier. Langrennsdronningen holdt onsdag et innlegg under «Sunn jenteidrett»-konferansen på Norges idrettshøgskole.

- Jentene må være stolte av sin egen kropp og hvordan de ser ut. Vi er alle forskjellige. Vi har ulike gener og kroppsbygging. Selv har jeg alltid vært trygg med god oppbacking fra både foreldre og trenere. Dette med vekt er ikke noe jeg har tenkt på i min karriere, sa Bjørgen.

Kritikk
Klinisk ernæringsfysiolog ved Olympiatoppen, Heidi Holmlund, var med Bjørgen på podiet. De to har samarbeidet i flere år.

- Vårt budskap er at man skal spise sunn og variert mat. Karbohydrater er veldig viktig for de som trener mye og ofte. Lavkarbo-fokuseringen i vårt samfunn er for mange ikke bra. Jenter er redde for å legge på seg, og det de spør aller mest om er karbohydrater. Lavkarbo er ikke veien til lykken selv om en slik diett kan være bra for noen få som sitter mye stille, sier Holmlund til NTB.

- Det er ikke alltid så lett for unge. Mor eller far lever kanskje på lavkarbodiett i perioder. Signalene de voksne sender ut, er svært viktige.

Konferansen markerer femårsjubileum for «Sunn jenteidrett», en organisasjon som er opptatt av kosthold og treningslære for unge idrettsutøvere. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken