Vi er lei av TV-fotball

Norske TV-seere er forsynt med fotball. Ser vi på TV vil vi mye heller ha skiskyting, langrenn og sprint, viser nye tall fra MMIs Sponsorbarometer.

TV-kanalene peprer oss med fotballkamper nær sagt hver eneste dag. Paradoksalt nok skjer det samtidig som det norske folk egentlig har fått mer enn nok av kampen om lærkula. Vi er rett og slett mette av all fotballen.

Sannheten om TV-fotballen kommer frem i MMIs årlige undersøkelse Sponsorbarometeret. I årets undersøkelse havner fotball på en skuffende fjerdeplass. Det henger dårlig sammen med TV-kanalenes prioritering, skriver Kampanje.com.

Til tross for at ingen idrett får så mye TV-tid som fotball vil nordmenn mye heller se skiskyting og langrenn. Også den nye langrennsgrenen Sprint ligger nå over fotballen. Det betyr at fotball faktisk ikke står høyere enn fjerdeplass på TV-titternes favorittliste.

– Fotball står i dag helt klart sterkest i mediebildet, men har nådd et foreløpig metningspunkt hva folks interesse angår. Med så mye tv-eksponering fotballen i dag får, svekkes interessen for sporten blant folk, sier seniorkonsulent Lars Martin Kaupang i MMI Sponsoring til Kampanje.

Fjorårets undersøkelse viste den samme tendensen, men fotball har fått ytterligere en knekk i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.