Gå til sidens hovedinnhold

Vi er underdogs

I kveld begynner den virkelige sesongen for Furuset Hockey. Trener Aki Mykkanen tror det blir tøft å nå opp i kvalifiseringen til eliteserien.

Furuset: Ishockeyherrene til Furuset har vært overlegne hele sesongen. 28 seire, tre uavgjort og kun ett tap er status etter 32 seriekamper. Allerede tidlig i januar hadde klubben sikret plassen i kvalifiseringsspillet til neste års eliteserie. Nylig var også seriegullet i boks, og sist søndag satte "Ulvene" punktum med hele 10-0 over Lørenskog, for øvrig det eneste laget som har slått Furuset i år.
Det var en veldig bra kamp. Vi har trent ordentlig de siste dagene og var veldig positive, oppsummerer Furuset-trener Aki Mykkanen. Men i likhet med resten av laget ser han fremover.
Nå må vi glemme dette og se videre mot kvalik, sier Mykkanen.
I kveld begynner nemlig Furuset på nytt. I kvalifiseringen til eliteserien skal de ut i to kamper mot eliteserielagene Comet og Bergen, samt kollega Manglerud Star fra 1. divisjon. De to beste lagene etter seks runder får spille i eliteserien neste år - og Furuset er på ingen måte favoritter.
Vi er underdogs, og alt vi får til er positivt, sier Aki Mykkanen.
Bedre rammer
Den norske eliteserien har i år holdt et høyere og jevnere nivå enn på lenge. Klubbene har bedre økonomiske rammer og en rekke proffspillere. Furuset har ingen, og her mener Aki Mykkanen den største forskjellen ligger.
Vi trenger større ressurser, sånn at vi kan bli mer profesjonelle, men vi er på vei, sier treneren. Ute på banen mener han det viktigste for Furuset-spillerne i kvaliken blir å være tøffere i nærkampene. Her er det et stykke opp til eliteserielagene.
Furusets styrke i kvalifiseringskampen er ifølge Mykkanen det psykiske.
Både Comet og Bergen har hatt en tung sesong, mens vi har hatt mye medvind, forklarer Furuset-treneren. Han tror også det betyr en del at Furuset spiller uten press. Mens Furuset har alt å vinne, er situasjonen motsatt for eliteserielagene.
Tøff start
Furusets første kamp blir kanskje også den tøffeste. I kveld møter "Ulvene fra Groruddalen" Comet i Halden.
Comet er klar favoritt i kvalifiseringen. De har balanse i økonomien og holder på alle sine utenlandske spillere, sier Aki Mykkanen. Selv om Comet-spillerne ikke er veldig rutinerte på eliteserienivå, mener han alle lagets svenske spillere sikrer et bra nivå på laget.
Vi har nesten ingen utlendinger, men til gjengjeld har vi veldig bra kvalitet på de vi har, sier Mykkanen.
Bergen er det andre laget i kvalifiseringen fra årets eliteserie, og selv om laget har slitt voldsomt med økonomien i år, er Furusets trener ikke i tvil om at det er et lag som må tas på alvor. Det samme gjelder Manglerud Star, selv om Furuset havnet foran MS på tabellen i 1. divisjon.
Det blir tøft. De har styrket stallen sin, så det blir spennende kamper, sier Aki Mykkanen.
Ingen av kampene blir lette, men mulighetene ligger der, avslutter han.