Vi faller for deg, vi også, Ola!

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Motstanderne falt som fluer da suverene Ola Vigen Hattestad ble olympisk mester!

11.02.14 15:21

SOTSJI/OSLO (Nettavisen): Formutviklingen til Ola Vigen Hattestad har vært helt sensasjonell denne sesongen. Tirsdag kom toppen: OL-gull i sprint.

Og han vant i suveren stil.

Det skyldes to ting: At han er i ekstremt god form og nesten umulig å handskes med. Og at tre av hans fem motstandere i finalen gikk på trynet i samme sving.

Det som manglet
Teodor Peterson var den eneste motstanderen igjen etter den omtalte svingen. Men selv svensken måtte gi opp. Han fullførte ikke engang oppløpet i fullt tempo, men resignerte flere meter før mål.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke helt skjønt det. Vanvittig gøy! Dette betyr alt. Det var dette som manglet i samlingen. Det har vært et par tøffe år, jeg skal innrømme det, sier Ola Vigen Hattestad til TV 2 Sporten.

Verre var det med Petter Northug.

Det var nær ved å si stopp allerede i kvartfinalen for Northug, den norske langrennsstjernen som ikke har klart å finne tilbake til toppformen etter sykdommen som plaget ham før jul.

Han ble slått sønder og sammen av samtlige tre svensker han møtte i sitt kvartfinaleheat.

Foto: Maja Suslin / NTB scanpix

«Lucky loser»
Norge stilte også med Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Ola Vigen Hattestad i tirsdagens OL-sprint.

Vigen Hattestad var overlegen i sitt kvartfinaleheat, som han vant med et halvsekund til Anton Gafarov fra Russland, mens Gløersen og Brandsdal tok de to første plassene og avanserte fra det andre kvartfinaleheat.

Northug stilte i kvartfinaleheat tre, som ble vunnet av Emil Jönsson, som slo Teodor Petersson med 0,14 sekunder, Marcus Hellner med 0,42 sekunder og Petter Northug med hele 3,5 sekunder.

Tempoet var imidlertid såpass høyt at Northug fremdeles kunne gå videre til semifinalen, som en «lucky loser».

Den siste kvartfinalen bød på dramatikk, da Dario Cologna gikk på trynet midtveis og satte seg selv helt ut av spill.

Sterk Hattestad
Ola Vigen Hattestad vant den første semifinalen foran svenske Teodor Peterson, mens Anders Gløersen tok tredjeplassen og Marcus Hellner fra Sverige endte på fjerdeplass. Eirik Brandsdal ble nummer fem, mens hjemmefavoritten Anton Gafarov falt og brakk skien. Det endte dermed som det ofte gjør i slike situasjoner: Med sisteplass.

Petter Northug var eneste nordmann i den andre semifinalen, og fikk bryne seg på tøffe folk som Emil Jönsson fra Sverige, Alexej Petukhov og Sergej Ustijugov fra Russland, samt Bernhard Tritscher fra Østerrike og Federico Pellegrino fra Italia.

3754472

Det selskapet ble for sterkt for Northug, som kun klarte å hamle opp med italieneren.

Ustijugov vant foran Jönsson, mens Tritscher ble nummer tre og Petukhov nummer fire. Northug endte på femteplass. Tiden var ikke bedre enn at Gløersen kom seg til finalen som heldig taper.

Sverige fikk tre løpere fram til finalen; Jönsson, Peterson og Hellner.

Alt tydet på at det ville bli Ola Vigen Hattestad mot disse tre i kampen om OL-gullet. Men etter at tre av motstanderne falt i samme sving, var det altså bare Peterson igjen.

Han var heller ingen match for Norges nye olympiske mester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag