Gå til sidens hovedinnhold

- Vi fikk litt kjeft av Espen

Men så våknet Vålerenga og ble ny serieleder.

VÅLERENGA – LILLEHAMMER 6-3:

JORDAL (Nettavisen): Tre scoringer av Sondre Olden bidro til en viktig seier for Vålerenga i oppgjøret med formsterke Lillehammer i Jordal Amfi torsdag.

Bortelaget kom til hovedstaden med fem strake seirer i bagasjen, mens Vålerenga hadde vunnet sine fire siste. Det var med andre ord to lag med selvtilliten i orden ute på isen.

Tremålsscorer Olden kan likevel avsløre at det ventet en skyllebøtte fra VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen etter den første av tre perioder.

- Vi fikk litt kjeft av Espen, og det skulle vi også ha etter de første tjue minuttene. Det skal ikke være nødvendig. Vi visste at vi spilte for å ligge på tabelltoppen, sier Olden til Nettavisen etter kampslutt.

- Vi snakket sammen i garderoben og ble enig om å gjøre ting enklere og jobbe som et lag, det fungerte bra.

Banens beste
I andre periode koblet VIF grepet omtrent fra første dropp. Lillehammer ble mer og mer statister etter hvert som kampen gikk over i andre halvdel.

- Skal vi være med oppe i toppen og prøve å vinne seriegull som i fjor, så er hver kamp viktig for oss. Taper vi en match, så kan vi fort havne på en andre eller tredjeplass. Vi visste før denne matchen at det var viktig å vinne, fortsetter 21-årige Olden, som fortjent ble kåret til Vålerengas bestemann.

Olden har tidligere i karrieren forsøkt seg i svenske Modo og Erie Otters i den kanadiske juniorligaen OHL. Før fjorårssesongen kom den tidligere Manglerud Star-junioren hjem til Oslo og Vålerenga.

- I fjor kan jeg helt ærlig si at jeg var dritt dårlig fram til jul. Det var flaut for min del, men etter jul løsnet det. I sommer har jeg jobbet for å kunne holde et jevnt nivå, og jeg føler det har startet greit i år. Det løsnet bra med tre mål i dag. Vi får håpe det forsetter sånn for meg og laget, tilføyer Sondre Olden overfor Nettavisen.

Mistet flyten
Lillehammer gikk respektløst til verks fra start og Vålerenga hadde nok med å henge med på tempoet til gjestene den første perioden. Laget fra OL-byen gikk fortjent i ledelsen både til 1-0 og 2-1 etter mål av backen Matt Case og klubbens beste poengplukker Dag Morten Wehn.

Vålerenga utlignet imidlertid kjapt begge gangene. Først ved Sondre Olden, så ved Jonte Berg. Det banet vei for et sceneskifte.

Olden scoret midtperiodens eneste mål, og plusset på med enda en fulltreffer da han satte in n 6-3 i periode tre. Da hadde også Mathias Trygg og Morten Ask funnet nettmaskene bak Lillehammer-målvakt Joe Fallon.

Sistnevnte fikk mindre og mindre hjelp fra lagkameratene, men kom fra kampen med æren i behold og bortelagets bestemannspris.

- Av en eller annen grunn er det veldig vanskelig å være aggressiv, smart, ha perfekt balanse i laget og være mentalt på topp i hver eneste kamp. Det klarte vi definitivt ikke i den andre halvdelen av denne kampen. Hvor det blir av det gode spillet er ikke alltid godt å vite, men vi ble helt klart skuffende passive, oppsummerer Lillehammer-trener Kevin Hartzell overfor Nettavisen.

Øvrige resultater i Getligaen torsdag:
Stavanger Oilers – Storhamar 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Sparta – Lørenskog 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Frisk Asker – Stjernen 2-1 e.f. (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Rosenborg – Tønsberg 8-2 (5-1, 3-0, 0-1)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken