Gå til sidens hovedinnhold

- Vi forsvarte oss som italienere

Ståle Solbakken og FC København fikk en god start i Champions League.

FC KØBENHAVN - JUVENTUS 1-1 :

- Vi er langt unna Champions League-standard, sa FC København-trener Ståle Solbakken til TV 2 dagen før det danske laget skulle spille mot Juventus i Parken.

Etter 90 minutter med fotball, er det ikke enkelt å være enig med den norske treneren.

FC København spilte til tider strålende fotball, og «de danske drenge» klarte til slutt et 1-1-resultat mot Juventus tirsdag kveld.

- En veldig stor prestasjon, sier Ronny Deila i Viasat-studioet etter kampslutt.

Særlig i første omgang var FCK gode, men ble slitne og slapp Juventus mer med i kampen etter hvert. Bare en god Johan Wiland mellom stengene hindret tap i Champions Leagues åpningskamp.

- De spilte en veldig god førsteomgang, slapp ikke Juventus til i det hele tatt og klarte å skape sjanser selv, mener Deila.

- Som italienere
Det var derfor en meget lykkelig nordmann som møtte Viasat 4s reporter etter drømmestarten i Champions League.

- Første omgang var nesten perfekt defensivt. Vi har ikke mange treninger sammen, derfor er kanskje dette det beste vi kan prestere på dette tidspunktet. I andre omgang ble avstandene større i laget, vi ble trøtte og gjorde feil, men samtidig var hjertet med oss hele veien, sier Solbakken til Viasat etter kampen.

Han mener danskene reddet seg mye på fandeninvolskheten.

- Vi hadde en god keeper, og vi forsvarte oss slik italienere vanligvis forsvarer seg i eget felt, sier nordmannen.

Danskene tok ledelsen allerede etter 14 minutter, da en dødball endte opp hos Nicolai Jørgensen. Lysluggen var kald foran Gianluigi Buffon og sendte ballen i mål fra fem meter.

Solbakken jublet som besatt på sidelinjen etter hjemmelagets drømmestart. Juventus jobbet for å slå tilbake, men da dommeren blåste for pause, sto det fortsatt 1-0 på måltavla.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Syv minutter ut i andre omgang trodde de fleste at utligningen var et faktum, for Carlos Tevez kom plutselig alene med keeper Johan Wiland i FCK-buret. Den tidligere City-spissen skjøt imidlertid rett på den svenske sisteskansen.

Minuttet senere klarte ikke Wiland å hindre utligning. Italienerne satte opp et angrep på venstesiden, der Federico Peluso til slutt fikk lagt ballen lavt inn i feltet. Der ventet Fabio Quagliarella, som kontakt banket ballen inn bak Wiland, og vips sto det 1-1 i Parken.

Juventus skapte flere store sjanser i andre omgang, men hjemmelaget red av stormen. Dermed har Solbakken og FCK fått en god åpning på denne sesongens Champions League.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Ståle Solbakken var ikke den eneste nordmannen i aksjon tirsdag kveld. Daniel Braaten startet kampen for hvittrøyene, og gjorde sakene sine greit.

Til tross for at mange levner FCK få muligheter til å hevde seg under denne sesongens Champions League, har Solbakken utrettet mirakler med de danske hvittrøyene tidligere.

Solbakken hadde stor internasjonal suksess med FC København under sin forrige periode i klubben, og ledet dem til blant annet til en kvartfinale i verdens beste klubbturnering.

FC Københavns neste Champions League-kamp spilles som nevnt borte mot Real Madrid 02. oktober. Juventus møter Galatasaray på hjemmebane samme dag.

SE OGSÅ: Lagoppstillingene

SE OGSÅ: Kampreferat minutt for minutt

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus