Etter to tap mot henholdsvis Sverige og Russland var Norge avhengig av et godt resultat i ettermiddagens oppgjør mot Tsjekkia. Til tross for at Tsjekkia er lavere ranket enn begge våre foregående motstandere, var heller ikke dette laget en lilleputtnasjon i ishockey-verden.

En tsjekkisk lag med flere spillere både fra NHL og Kontinental Hockey League var derimot ikke nok til å dominere vårt ishockey-landslag.

Tvert imot.

Norge var gjennom store deler av kampen det ledende laget, og at det sto 3-3 ved fulltid vil nok de tsjekkiske stjernene være minst like godt fornøyd med.

- Vi fortjente å vinne
Det var en skuffet, men fattet trener som møtte MAX-studioet etter kampen.

- Vi førte kampen, og vi fortjente å vinne. Vi gjør noen småfeil før baklengsmålene, men sånn er det ofte i hockey når det går så fort, oppsummerte Roy Johansen.

Uavgjortresultatet etter fulltid var gledelig for Norges landslagssjef, av flere grunner enn poenget det førte meg seg. Den tidligere Vålerenga-kjempen var nemlig godt fornøyd med kampen og spillernes prestasjon, til tross for straffetapet.

- Straffer er tilfeldigheter. Jeg er godt fornøyd med alle rekkene i dag, spesielt førsterekka har tatt store steg, mens de andre presterer på et stabilt nivå.

Norske rystet de tsjekkiske favorittene
Norge kan være godt fornøyde med den første perioden, da de hvitkledde iskjemperne var spesielt sterke i overtall. Mattis Olimbs scoring kom etter godt overtallsspill fra Norge og kan absolutt ikke kalles ufortjent.

Overtallsspillet ble også avgjørende i andre enden av banen. Da tsjekkiske Ales Hemsky utnyttet en feil i det norske forsvaret var kampen kommet like langt. Det sto 1-1 da signalet gikk etter kampens første 20-minutter.

Den andre perioden ble også en god opplevelse for Norge mot favoritten fra Tsjekkia. De for dagen hvitkledde nordmennene styrte kampen i lange perioder og imponerte mot et antatt bedre lag. Ledelsen holdt likevel ikke helt ut denne omgangen heller, da tilsynelatende slitne norske bein ble et offer for de tsjekkiske stjernene.

At David Krejcis mål var av det flotte slaget får være en mager trøst for alle med hjerte for norsk ishockey.

Norge gir seg ikke
Den tredje perioden fortsatte i samme spor som de to foregående. Norge var svært godt med og lar seg ikke affisere av de tsjekkiske profflønningene.

Ole Kristian Tollefsen ble et godt eksempel på den norske offerviljen da kjempen hev seg foran et tsjekkisk skudd i midten av perioden. Store smerter og blåmerker til tross - det er slike prestasjoner et norsk lag uten de store profilene er avhengige av.

At den norske moralen er god, ble avslutningen av kampens siste obligatoriske periode et godt eksempel på, da Norge for første gang i kampen kom under for første gang. Michael Froliks skudd lot seg ikke stoppe, men det gjorde heller ikke Norges landslag.

Måtte avgjøres på straffer
Jonas Holøs' langskudd med ni minutter igjen var av den nydelige sorten. Og mindre nydelig ble det ikke av at scoringen sørget for Norges første poeng i VM. Da signalet gikk etter 60 minutter var det fortsatt uavgjort som betydde to ting.

Norge har tatt sitt første poeng i ishockey-VM

Og da ekstraomgangen heller ikke klarte å skape en vinner, skulle kampen avgjøres på straffeslag.

Da målscorer fra tidligere i kampen Ales Hemsky overlistet Haugen i straffekonkurransens første skudd lå presset på Norge og Per-Åge Skrøder. MoDo-spilleren klarte derimot ikke å følge opp.

Siden Petr Nedved bommet på Tsjekkias andre straffe var likevel et håp for Norges menn. Da både Patrick Thoresen og David Krejci bommet på de to neste straffene, var Norge avhengig av at Morten Ask skulle klare å lure pucken inn.

Straffeslaget var dessverre under middels, og våre ishockeyhelter ble dermed sittende igjen med ett poeng fra Tsjekkia-kampen.

Et poeng som det absolutt ikke bør kimses av. At flere av Norges spillere var skuffet etter et uavgjortresultat mot Tsjekkia sier mye.

Norge har nemlig fått et godt ishockey-landslag. Et landslag som kan spille jevnt med de beste.

Lettere kamper i vente
Norge har ikke mulighet til å suge på poeng-karamellen for lenge. Allerede på onsdag skal Norges representanter ut på isen igjen, da for å møte et lag som på papiret ser langt mer overkommelige ut, nemlig Italia.

De tre siste kampene for Norge i gruppespillet er mot Latvia, Tyskland og Danmark - i utgangspunktet lettere motstand enn hva vi har møtt hittil.

Det er med andre ord fortsatt gode muligheter for at Norge går videre i hockey-VM.