*Nettavisen* Sport.

Vi friskmelder Vålerenga

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Vålerenga bør ha brukt spillepausen fornuftig, og i dag forventer vi en klar seier. Sjekk dagens andre oddstips.

19.06.11 09:50

Sportspills meny søndag
Tippetips: Nå skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Molde og Senja spilles
Oddstips 2: Vålerenga er tilbake
Tippeligaen: Skader og karantener
Lesertips: Se hva andre tror på

Langoddsen domineres av norsk fotball, og alle divisjoner fra Tippeliga til 3. divisjon er representert. Vi finner også svensk fotball, Gold Cup og norsk kvinnefotball.

Dagens langskudd
Vi så hvordan det datt tonnevis med stein av skuldrene til Viking-spillerne og trener Hareide etter den meget kjærkomne 3-0-seieren over Brann på torsdag. I dag spiller Viking borte mot Stabæk, som har funnet på mye rart på eget kunstgress. At Stabæk vinner denne kampen er slett ikke sikkert, og 4,10 på Viking blir et opplagt langskudd. Og denne kan vi spille som single.

Dagens avslag
Ranheim til 1,60 borte mot Randaberg må vi takke nei til. Grunnen er at Ranheim har spilt veldig mye uavgjort på bortebane hittil, og gjorde en heller svak kamp forrige runde. Randaberg har begynt å ta poeng på hjemmebane og kan fort gjøre det igjen, uten vi er bombesikre på saken. 1,60 på Ranheim blir uansett for lavt for oss.

Dagens spill
Vi spiller to store hjemmefavoritter i Tippeligaen, nemlig Molde og Vålerenga. Vi tar også med oss Sandefjord fra nivået under, og et spennende objekt i FK Senja, som møter et hjemmelag i turbulens i 2. divisjon avdeling 4.

Vålerenga - Sarpsborg 08
Vålerenga har ikke spilt siden 29. mai. Da var formen dårlig og spillet satt på ingen måte, men en tabbe av Sogndal gjorde at Vålerenga tok tre meget heldige poeng på Fosshaugane. Før det hadde man en rekke på 0-2-4 og sank på tabellen. Det blir spennende å se hvordan VIF og trener Martin Andresen har brukt pausen. Forventningene er ganske høye.

Morten Berre er definitivt ute. Luton Shelton er fortsatt på landslagsoppdrag med Jamaica i Gold Cup, men ettersom Canada er ute av turneringen, er Lars Hirschfeld tilgjengelig igjen. Småskadde Koné, Boakye, Hæstad og Stranberg er med i troppen, men ikke Nouri. Dette er Vålerengas tropp, der unggutten Anene har fått plass for første gang:

Lars Hirschfeld, Gudmund Taksdal Kongshavn, Andreas Nordvik, André Muri, Freddy dos Santos, Fredrik Stoor, Fegor Ogude, Yssouf Koné, Håvard Nielsen, Mohammed Fellah, Isaac Boakye, Dawda Leigh, Kristofer Hæstad, Stefan Strandberg, Bojan Zajic, Adnan Haidar, Harmeet Singh, Chuma Anene.

Sarpsborg 08 holdt en stund fort på egen stadion, men når de tapte hjemmekampen for Lillestrøm for tre runde siden 2-4, og bare klarte 1-1 mot Stabæk på torsdag, er litt av opprykksmagien borte. Mot Stabæk var man godt fornøyd bare med ett poeng. På bortebane har de til gode å vinne. 0-2-3 og målforskjell 7-13 er status.

Tobias Henanger er fortsatt ute med skade. Michael Røn (strekk) rekker heller ikke VIF-kampen, og Øyvind Hoås (kne/ankel), som spilte med store smerter mot Stabæk, må betegnes som tvilsom.

Siden Vålerenga var inne i en blindgate, må det være en fordel at de nå har hatt nesten tre uker til å trene og hvile. Det ligger i kortene at Vålerenga viser seg fra en bedre side idag, og det går trolig ut over bortesvake Sarpsborg, som kanskje må stille uten viktige Hoås. Vi tror på en klar hjemmeseier og spiller H-1 til 2,05 hos Norsk Tipping. Objektet kan spilles alene, vi bruker det i en dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Sandefjord - HamKam
Sandefjord tok en meget sterk 2-1-seier i Asker på torsdag, og viste med det at de kan slå hvem som helst på en god dag. De var tippet i toppen, og seieren over til da ubeseirede Asker er et tydelig signal om at de er på gang. 3-2-1 på hjemmebane er bra, det er på bortebane Sandefjord har feilet. Arne Sandstø gikk fra trenerjobben i Løv-Ham til Sandefjord i slutten av mai, og har vel ikke fått noen kanonstart, men vi teller 2-1-1 i kampene under hans ledelse, og det må være godkjent når motstanden har vært ganske sterk.

Det skal ikke være mange skadene hos Sandefjord, men Saric (a) er fortsatt ute da han regnes som langtidsskadd.

HamKams unggutter og trener Vegard Skogheim har fått vann på mølla. Etter en sesongstart der ettpoengerne måtte hales og dras i land, har de plutselig vunnet fem kamper på rad og topper tabellen. De to siste bortekampene har man utklasset Alta 5-1 og Mjøndalen 3-1. HamKam skal ha all ære for disse fantastiske resultatene, men vi må ha lov til å si at vi er overrasket, for et lag som består hovedsaklig av unge gutter fra Hamar-regionen med lite erfaring på dette nivået, trodde vi aldri skulle toppe tabellen på noe som helst tidspunkt. De har en meget giftig spiss i Thomas Lehne Olsen, og det ser ut til at gutta klarer å løfte hverandre opp i prestasjonsnivå.

Kaptein Pål Schjerve er trolig fortsatt ute med skade, hvilket kan bety at Edmir Asani igjen får spille stopper i par med Oddbjørn Lie.

Før eller siden går HamKam på et tap igjen, og det kan fort bli i dag. Sandefjord er gode på hjemmebane og har målsetning og ikke minst spillermateriale til å kjempe helt i toppen. Dette blir vanskelig for høytsvevende HamKam, og vi tror det er tilbake til hverdagen nå. Hjemmeseier til 1,85 brukes i en dobbel med en klar hjemmeseier til Vålerenga. Denne gir 3,79 og vi setter 100 kroner. Spillefristen er klokken

52. Vålerenga - Sarpsborg (0-1) 2,05 3,65 2,40
66. Sandefjord - HamKam 1,85 3,20 3,10

Total odds 3,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag