Vi går i mot strømmen i V75!

Foto: (Hesteguiden.com)

I en omgang hvor 30 millioner kroner venter en alenevinner i Skien på lørdag står storfavorittene i kø, men vi tror mange av dem kan leve farlig. Sjekk våre V75-tips her.

03.02.12 17:30

Klikk her for å se våre V75-forslag.

V75-sirkuset entret Klosterskogen i Skien denne lørdagen, og det er herrene Frode Hamre og Lars O. Romtveit/Tom E. Solberg som får mye fokus fra spillerne denne gangen. Det er karer som kan sitt fag, og til løpene på lørdag kommer de med tung skyts.

Det er mange store favoritter på farten ved denne anledningen, og størst av dem alle blir seiersmaskinen Alm Taragon i finalen. Vi hadde i grunnen bestemt oss for å ikke gardere Romtveit-traveren før han viste svakhetstegn (og det har han ikke gjort så langt), men er det en arena som det kan gå galt på, ja så er det dagens.

Det er en rekke fine løp som skal kjøres på karusellen i Telemark, men hovedoppslaget er Prince Royals Minneløp med 100.000 kroner til vinneren for varmblodseliten i den sjette avdelingen. I fjor tok Playful en noe turbetont seier i dette løpet, og hedershesten til Geir V. Gundersen er også på plass i år.

Tet og slutt?
Vi var vel litt skuffet etter at 1 Acolyte Hanvoer i V75-1 ikke kunne stå i mot duoen Sune Palema og Lucky Carpenter fra tet ved tredjeplassen på 14.9 full vei i den siste starten, men det er klart enklere i mot ved denne anledningen. Vi tror heller ikke at åpningen på løpet blir like tøff som den ble i den siste starten denne gangen, og da tror vi den herlige 5-åringen leder rundt om på lørdag.

Trener og kusk Frode Hamre mente dessutten at en litt krevende bane i den siste starten muligens kunne ha spilt Windsongs Legacy-sønnen et puss, og da lar vi storfavoritten få fornyet tillit (vi spilte banker også i den siste starten). Vant hele 11 av 21 starter i fjor (og tjente nesten 900.000 kroner), og vi tror sterkt på at årets første triumf blir bokført denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 8-9-2-3 C: 7-10-11-4 D: 5-6-12

Dagens mest underspilte?
Ja, vi finner det meget merkelig at 10 Leon West i den tredje avdelingen er nede som et femtevalg i spillet, kun markert på 15 % av de innleverte kupongene, og da iler vi til med et småfrekt bankerspill.

Vi hadde veldig god tro på 5-åringen i den siste starten (matchet i klart tøffere omgivleser forut for den starten), og ved den anledningen var Søvik-traveren lett joggende til slutt ved triumfen på 17.3 over stayerdistansen 2600 meter (hesten så lysende ut for dagen).

Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og når vi tror at det kan ligge an til en meget heftig innledningen på dette løpet med mange hester i første rekke som er ute etter føringen i løpet, ja så tror vi at Gidde Palema-sønnen skal ha solide muligheter til å kunne felle samtlige til slutt på ny.

Danset rundt svingene i Drammen første gangen ut for ny trener i fjor, og da skal han normalt også takle dagens arena på utmerket vis. Står helt nydelig inne på pengene i dette løpet (perfekt matchet, og ventet inn dagens oppgave), og vi tror på en topp vinnersjanse.

Vår rangering: A: 10 B: 5-1-3-9-4 C: 8-11-2-12-6-7

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

Nå kommer nederlaget?
Vi synes i hvert fall at det er riktig å spekulere i at fenomenet 11 Alm Taragon kan få seiersrekken brutt på lørdag i V75-7, og vi tror at den tiende strake triumfen kan sitte langt inne.

Så langt ikke vist seg som noe lyn ut på voltestart, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg med en rekke svært startkjappe konkurrenter på innsiden, kan det da fort bli en veldig drøy innledning på løpet for 6-åringen (og da kan det bli veldig tøft på en arena som dagens).

Vi synes dessuten at Romtveit-traveren går opp ytterligere en klasse (støter på ”kamerater” denne gangen) kontra det siste seiersløpet på 26.2 full vei, og da syner vi storfavoritten på våre tre største spilleforslag denne gangen.

På vei mot full form er 5 Hågå Elden (veldig lite spilt med sine 12 %) med et par løp i kroppen etter lang pause, og 6-åringen sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte (lynrask fra start). Leverte en solid innsats til tredje på fine 26.1 full vei bak Voje Faks/Åsajerven i den siste starten, og vi tror Engen-traveren er seiersaktuell denne gangen.

Feilfritt sitter 3 Jærvsø Ole i teten ut av den første svingen, og 5-åringen skal da være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Var tilbake som en vinner på 27.0 full vei i den siste starten (avsluttet i 24-fart), og i et løp i fjor taklet Gottling-traveren dagens arena på utmerket vis (tredje på 27.0 full vei i et stort 4-årsløp i april).

Vi står på disse tre på våre to mellomste spilleforslag, mens vi på vårt store system åpner opp for at det kan komme en smell. Der får vi plass til 4 Våler Best (trolig forbedret med løp i kroppen), 7 Tin Tveiten (satt fast som en mulig vinner i den siste starten), 10 Prins Marius (holder hysterisk form), 14 Jotun (gått strålende løp i lengre tid) og 15 Ness Tjo Oda (hoppet vekk en mulig seier i Laum-løpet i den siste starten).

Vår rangering: A: 11 B: 5-3 C: 7-10-15-4-14-2-9-8-6-13 D: 12-1

Bøyer oss i støvet!
Ja, dersom 2 Dragon i den fjerde avdelingen er snakk om en klink vinner etter litt pause i sin årsdebut mot eldre hester i grunnlaget sitt (aldri lett for disse unghestene det), må undertegnede si at det er voldsomt imponerende, men så enkelt tror vi ikke at det er.

Kan være litt usikker ned startsiden på auto, og noe feiltrinn mot denne gjengen her har ikke 4-åringen råd til. Imponerte ved å holde unna for Tekno Odin i den siste starten ved triumfen på 28.6 full vei, men fenomentet til Tjomsland var sliten etter en lang sesong den gangen.

Vi synes at Romtveit-traveren blir kraftig overspilt med sine 72 %, og vi tyr til bred gardering på samtlige spilleforslag. Det perfekte løpet får etter alt å dømme 1 Rådim Maud, og 9-årshoppa er alt for lite spilt med sine 10 % Vant på 26.9 over aktuell distanse i den siste starten etter lang pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Superspennende etter pause er 10 Høgda Lilja (trener Erik Killingmo ser ut til å ha full form på stallhestene om dagen), og vi synes at 5-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Voldsomt imponerende ved triumfen på 26.3 over aktuell distanse i den femte siste starten, og fartsressursene er enorme der i gården.

Høyaktuelle skal også duoen 5 A.B. Lom`n (vunnet hele 11 av 21 starter i karrieren, og vi tror ikke en kjapp sprint er noen ulempe) og 8 Espe Trym (svært god på sitt beste, og 9-åringen har sprintet 24.3 som best) være i feilfrie utgaver, mens formsterke 7 Welita (vant lett på 28.3 full vei i relativt tøffe omgivelser i den siste starten) får stå som en outsider fra et litt kinkig spor.

Vår rangering: A: 2 B: 1-10-5-8-7 C: 3-4-9-11-12-6

Tre hester gjør opp!
Det ligner i hvert fall heldekk med tre hester i den andre avdelingen, og i kraft av sporet setter vi 5 Kendrick Jr. fremst.

Vi satte et flott bankerspill på 6-åringen ved triumfen på fine 14.4 over en sprint i den nest siste starten, og i den siste starten gikk Engebretsen-traveren et strålende løp til tredje fra ”dødens” 23-prosenteren i spillet får overta teten fra 6 Be My Hero ut av den første svingen, og fra tet tror på en topp vinnersjanse (klipper svingene på dagens arena).

Kai Johansen hadde et mål for øyet i den siste starten bak 3 Super Fest Boy, og det var å holde storfavoritten ute ned startsiden. Det endte med galopp, men ved denne anledningen skal det kjøres på sikkerhet. Helgestad-traveren har holdt stålform i lengre tid (avsluttet strålende til femte i den siste starten), og på lørdag er hesten helt klart siersaktuell.

Vi tror at storfavoritten 8 Shaman Star M. får ”dødens” ved denne anledningen, og når 6-åringen løp seg trøtt fra tet sist han gjestet dagens arena (stor krevende aksjon som ikke er noen fordel på de krappe svingene), ja så får Dahir De Prelong-sønnen først en plass på våre to største spilleforslag. Vant dog sprettlett på 14.7 over en sprint i den siste starten, og formen er således helt på topp (så dersom posisjonen utvendig for leder unngås, er selvsagt hesten seiersaktuell).

Vår rangering: A: 5 B: 3-8 C: 10-1-12-6-4-2-9 D: 7-11

V75-5, 2100 meter voltestart
Et småvrient kaldblodsløp venter oss i den femte avdelingen, og vi anbefaler bred gardering. En naturlig favoritt må dog 2 Lome Jokeren bli etter en flott innsatst til tredje på 29.4 full vei i den siste starten, men noen klink vinner tror vi ikke at det er snakk om.

Det ble et litt spesielt løp med høyt oppdrevet tempo der fremme i front i den siste starten, og hestene bak vinneren ble da dratt med til gode tider. Vi må således gardere, og veldig tidlig aktuell ved favorittfall tror vi at 9 Kile Sjefen skal være.

6-åringen blir stadig bedre etter lang pause, og i den siste starten vant Solberg-traveren sprettlett fra tet på 30.1 full vei. Vi tror han er vel så effektiv med et løp i rygger, og vi synes at 17-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Pent til på strek står både 3 Turbin og 4 Lyngens Obelix, og begge er snakk om hete vinnerkandidater. Førstnevnte har fem strake sølv å vise til, og Vik-traveren må vel snart få hull på byllen. Sistnevnte har vunnet to strake i enkle omgivelser nå på slutten (og det er klart tøffere i mot på lørdag), men 6-åringen virker til å være i rivende utviklingi ny regi.

En ”ny hest har 6 Gårder Eldina vært i de to siste startene i år (solid til sølv på flotte 29.2 full vei i den siste starten), og 10-årshoppa bør ikke undervurderes på lørdag. Litt kinkig til står både 8 Doktor Jaros (kinkig fjerdespor å knives med) og 14 Torpa (andre rekke på 20 meter tillegg), men begge er klart gode nok med klaff på løpet.

Vår rangering: A: 2 B: 9-3-4-6-8-14 C: 13-15-5-1-7-12-11-10

V75-6, 2100 meter autostart
Det er slett ikke enkelt å plukke vinneren i dette eliteløpet for varmblodshestene i den sjette avdelingen, og på våre to største spilleforslag får vi plass til hele seks hester.

I kraft av sporet setter vi 3 Sweet Case fremst, og på en god dag leder fort 7-årshoppa rundt om. Det ble ”dødens” i den siste starten, men fra den posisjonen er det ingen av dagens elitehester som kommer til mål på anstendig vis (bortsett i fra Yarrah Boko). Viste fin form forut for den starten, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag.

Skuffet veldig i fra tet i den siste starten som storfavoritt gjorde 10 Garland Kronos (tapper til sølv på 15.1 full vei bak Yarrah Boko i den nest siste starten), men at 9-åringen skal være nede som et femtevalg i spillet ved denne anledningen, kan ikke være helt riktig (tilbake i slag er Midtfjeld-traveren helt klart seiersaktuell).

Sporet er alt annet enn bra for 8 Winmecredit, men med litt flyt på veien er Hamre-traveren seiersaktuell på ny. Vant sprettlett på 14.9 full vei i den siste starten, og 5-åringen så lysende ut ved den anledningen. En flott seier på 13.2 over en sprint i den siste starten tok 9 Golden Brown, og på dagens arena har alltid Goop-traveren gått gode løp (og sporet er helt perfekt på lørdag).

Stor som et hus er 6 Spirit Of The Day, og da tror vi ikke at Horpestad-traveren har noen fordel av dagens arena. Vi krysser således først på våre to største spilleforslag, og der får vi også plass til 7 Playful. Sistnevnte vant dette løpet i fjor, og veldig ofte er Gundersen-traveren god etter litt pause (sporet på lørdag er dog ikke mye å rope hurra for).

Vi dropper 4 Muscles G.T. (burde strengt tatt ha vunnet i den siste starten etter et perfekt opplegg underveis, og 8-årshoppa har ikke vunnet løp på full distanse siden 2008) og 5 Bullchip (vant i skrotlag i den siste starten, og vi føler at 6-åringen fortsatt er et godt stykke unna toppformen).

Vår rangering: A: 3 B: 10-8-9 C: 6-7-5-4 D: 12-1-2-11

Spilleforslag
Til V75-løpene på Klosterskogen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 168, 504, 1134 og 2484 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag