RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Vi går rett på

Sist oppdatert:
Sørlandet byr på V65 og V4 søndag kveld og vi går rett på bankeren.

Sportspills meny søndag
V64 Årjäng: Helgrønn banker
Premier League: Skader og karantener

Oddstips 1: Mye på spill for Arsenal
Oddstips 2: Hangelands forsvarslinje lekker

Midt i pinsehelgen er det som vanlig full fyr i travet og galoppen i Norden. I dag kan vi nordmenn spille til fire baner. Det starter opp med V4 og galopp fra Klampenborg i Danmark, og fortsetter med V64 fra Årjäng. Deretter kan vi spille V5 til Halmstad, før kvelden avsluttes med en flott travkjøring på Sørlandets travpark der vi både kan spille V65 og V4.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På Sørlandet er det flotte spilleløp denne søndagen og flere mulige bankerkandidater, men vi velger å lansere en hest som vi også varslet kraftig for sist, og som under V64-løpene i Årjäng så lanserer vi bankeren allerede i V65-1.

Innleveringsfrister Årjäng
V64 kl. 15.10
DD kl. 16.38

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det handler om fireårige 3 Vitas Junior som har glimrende forutsetninger søndag. Vi obset voldsomt for hesten sist på Sørlandet. Da var Kjell Løvdals flotte fireåring et sjettevalg i spillet, men vi hadde hesten som andrevalg. Det gikk sterke rapporter på hesten foran årsdebuten på Jarlsberg 11. april, men da ble hesten strøket. Det hadde spillerne åpenbart glemt når hesten kom ut ni dager senere. I kveld starter hesten fra strek og det er kun fire hester fra strekposisjonen. Det skal minske galopprisikoen. Slik vi leser dette løpet, er det nesten bare galopp imot. Med ett løp i kroppen etter lang pause, synes vi dette er V65-spillets sikreste vinner på Sørlandet i kveld.
Rangering V65-1: A: 4 B: 11-2-1 C: 12-15-8-9-13-10-5-4-6-14-7

V65-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Norgesdebuterende 2 Thor Hovmand blir vår klare favoritt i V65-2. Med kun to hester på strek og med bra treningsrapporter i ryggen, kan dette være ledelse fra start til mål. Men lang pause og det at vi gjerne vil se hesten prestere i løp, gjør at vi garderer.

5 Martin De Prelong setter vi inn som andrevalg. Det er ingen stjerne dette, men billigere oppgave enn dette får ikke vallaken, som avsluttet fint på Bjerke sist til fjerdeplass. Fra strek er også 1 Chanto Revenue verd litt oppmerksomhet. Kom bra tilbake etter startgalopp sist og er garantert et fint løp her.

6 Chip Va Bene og 4 Hot Spot Power har vel ikke imponert noe spesielt, men begge er travsikre og møter svak motstand her.
Rangering V65-2: A: 2 B: 5-1 C: 6-4-9-8-7-3

V65-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart. Monteløp.
Vi synes tre hester skiller seg klart ut i dette monteløpet, der 8 Knell blir vår klare favoritt. Tengsareid-hesten var ikke mer enn sånn passe i årsdebuten for drøye to måneder siden (et monteløp). Men kom ut som en helt "ny" hest på Forus for to uker siden og imponerte voldsomt i et travløp da og lenset unna i tet mot bra motstand. Knell vant fem av seks monteløp i fjor og må bli favoritt.

3 Tøffe Toft ble faktisk mer betrodd enn Føynland Viktor i vinnerspillet når montesporten debuterte innenfor V75-rammen på Bergen travpark for to uker siden. Men Tøffe Toft forsvant i galopp direkte og brøt. Tøffe Toft var knallgod i to monteløp før det og er en soleklar seierskandidat her.

Siv Emilie Løvvold tester formsterke 6 Skogbryn Svarten for første gang og det er ensbetydende med tidlig kryss. Vi kan også se 9 Horgen Kinge blande seg inn i seierskampen og denne får plass på vårt største V65-forslag, men da skal vinneren være nevnt.
Rangering V65-3: A: 8 B: 3-6-9 C: 2-4-1-7-5-10

V65-4/V4-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Startsiden kan bli avgjørende for løpsutfallet i dette flotte sprintløpet for varmblodshester. Uansett setter vi 1 Moneyline Volo først. Hesten gjorde et flott løp i debuten for Tjomsland, i et løp der halve feltet satt fast når lederhesten Whata Buz ga seg nedover oppløpet. Moneyline Volo har startraske hester på utsiden her og kan bli overflydd.

7 Sancigar kan faktisk få tet selv fra spor sju. Femåringen leverte noen friske sprintløp i fjor og kan lede hele veien om han kommer seg foran. 3 Sky Air Born G.G. blir som vanlig undervurdert, men det er bra kapasitet i hesten og med ett løp i kroppen etter lang pause, varsler vi tidlig.

4 Mr Cantab har vel ikke imponert voldsomt, men startspor og distanse passer bra i kveld. 10 Quickfire gikk trolig karrierens beste løp sist på Bjerke, men fra spor ti er det ikke lett på raske sommerbaner. 8 Legend Face er også litt "bortlottad", men viste litt fremgang sist på Bjerke. Vinneren er trolig nevnt på disse.
Rangering V65-4/V4-1: A: 1 B: 7-3-4-10 C: 8-2-9-11-5 D: 12-6

V65-5/V4-2/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
En gjeng med avdankede elitehester møtes i dette sprintløpet, og mer Tjomsland kan det bli her. 5 Artistic Ås spurtet gnistrende til tredje i sitt siste løp, etter et avventende løpsopplegg av Øystein Tjomsland. Stod på 20 meter tillegg den dagen, i kveld er det startspor fem bak bilen og kommer hesten seg foran, er vinnersjansene ypperlige. Men i sommervarmen er det stadig kusker som får "illebefinnende", så vi er ikke sikre på at Tjomsland får tet gratis. Men i V4-spillet velger vi å bankerspille.

7 King Coral gikk en herlig siste 700 på Bjerke nest sist fra køen og imponerte. Ble derfor hardt betrodd i et monteløp starten etter, men selv med Siv Emilie Løvvold som rytter, fikk hesten aldri opp noen seiersgivende fart. Fra et bedre startspor hadde hesten blitt vår klare favoritt her, spor sju er derimot svært sjanseartet på en rask sprint.

9 Lorne Elijon Gatling opptrer svært ujevnt, men var kanongod tredje sist og står lurt til i kveld. Det gjør ikke 8 Harpers Joker, selv om motstanden er ned et par hakk så må det klaffe fra åttendespor. Skummelt løp dette og bred gardering kan være smart.
Rangering V65-5/V4-2/DD-1: A: 5 B: 7-9-8 C: 6-3-10-4-2 D: 1-11

V65-6/V4-3/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Ingen tvil om at 15 Torpa J. er den beste hesten i V65-6, men 60 meter tilegg og fjorten hester å runde, er ingen enkel oppgave på lynraske sommerbaner. Gjorde uansett en flott årsdebut på Sørlandet for fjorten dager siden. Tengsareid varsler et litt passivt opplegg søndag og da må det garderinger til.

9 Vår Faxa er i hysterisk form og legg merke til at hoppa har springspor på 20 meter tillegg. Vår Faxa er god fra start og kan sitte tidlig i tet her. 7 Hågå Jo er i sitt livs form, men fortsatt blir hoppa amatørkjørt. Avsluttet strålende også sist og vi kan ikke slippe denne hesten. 4 Gosen Tass ville ikke sist, det er slik denne hesten er. Basert på løpet tredje sist, er Gosen Tass en tidlig gardering.

13 Are Odin tetvant sist, det overrasket oss litt. Fra 40 meter tillegg er denne oppgaven mye verre, men Høitomt kan som kjent kjøre hest. 1 Låhne Vind står forlokkende til på strek, men formen er ikke den aller beste for tiden. 14 Ariladden er blant de bedre i dette feltet, men har en tøff oppgave foran seg i kveld.
Rangering V65-6/V4-3/DD-2: A: 15 B: 9-7-4-13 C: 1-14-6-11-12-2-5-10-8

V4-4 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
1 Megamuscle hadde "avgjort" løpet da han kom seg til tet fra tolvtespor ut av den første svingen i et lunsjløp på Jarlsberg for tre uker siden, men så galopperte Hamre-traveren og dermed var den dagen ødelagt. I kveld har fireåringen trolig vunnet sportrekningen og makter gjestekusk Geir Mikkelsen å forsvare sitt innerspor, så er trolig løpet kjørt. Men helt sikre er vi ikke og derfor velger vi å gardere.

6 Cherry Va Bene trivdes åpenbart med Eirik Høitomt som kusk og var et lekkert skue på Bjerke sist onsdag. Fikk riktignok alt sydd opp i ryggen på Ruth Reerstrup underveis, men 14.4/2140 volte er uansett sterke papirer. I kveld blir det mer sjanseartet, men blir Megamuscle overflydd øker vinnersjansene.

På V4-forslaget betaler vi også for 3 Grey Man og 4 Xavier som begge har vunnet sin siste start.
Rangering V4-4: A: 1 B: 6-3-4 D: 2-5

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere