Gå til sidens hovedinnhold

- Vi gjorde det lett for Start

Aalesund klarte ikke å tette luken i toppen av tabellen.

START - AALESUND 2-2:

Aalesund trengte seier og tre poeng mot Start på Sør Arena for å holde følge med Strømsgodset og Rosenborg i toppen av tabellen.

Det klarte de ikke.

For etter å ha ledet 2-0 til pause, måtte gjestene se Start komme tilbake to ganger. Først reduserte Ernest Asante like etter hvilen, mens Matthias Vilhjalmsson utlignet en time ut i oppgjøret.

Kampen bølget frem og tilbake i sluttminuttene, men ingen av lagene klarte å få satt inn den avgjørende scoringen, dermed endte det med poengdeling.

- Vi gjorde det motsatte av det vi ble enige om i garderoben. Start kommer ut entusiastiske her på hjemmebane, slik de gjorde i første omgang. Vi gjorde en dårlig jobb og vi gjorde det lett for dem, sier Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation til C More.

- Det var kanskje fortjent med poengdeling. Vi hadde mulighet til å snappe med oss tre poeng, men det hadde kanskje vært et lite ran, avslutter Tollås Nation.

To raske scoringer
Start trykket på i åpningsminuttene, men maktet ikke å komme til gode avslutningsmuligheter.

Det gjorde imidlertid gjestene fra Ålesund, som var svært effektive i den første omgangen.

En drøy halvtime ut i kampen fikk Fredrik Carlsen sendt i vei et hardt skudd mot Start-målet. Oppdal fikk slått ballen unna, men en håpløs klarering sender ballen rett i beina på Fredrik Ulvestad. Fra 16-meter smeller han til og ballen får en liten rettningsforandring og sniker seg forbi Opdal i Start-buret.

Kun fire minutter senere doblet Peter Orry Larsen ledelsen til gjestene.

Kom tilbake
Det tok ikke mer enn fire minutter i andre omgang før vertene reduserte. Start kom til innlegg på høyrekanten og Epen Hoff fikk headet ballen ned i feltet. Aalesund rakk ikke å klarere før Ernest Asante fikk tuppet ballen i mål.

Asante kom i fokus igjen rundt ti minutter senere da han satte fart på kanten og fikk slått et flott innlegg til Vilhjalmsson. Islendingen fikk satt hodet på ballen og lærkula gikk inn i det lengste hjørnet.

Dermed var lagene like langt.

Begge lag hadde store sjanser til å sette inn det avgjørende målet i sluttminuttene, men det endte med poengdeling i Kristiansand.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg